Tallin tyhjennystä

by - 1.4.13

Heippa!

Haikein mielin roudasin Jimpan tavaroita tänään autoon. Loimet, pyyhkeet, hoitovälineet, varakengät ja ruoat asuvat nyt yön auton takapenkillä ja takakontissa. Suitset ja satulan huopineen otan matkaani vasta huomenna, kun olen liikuttanut Jimpan.

Eilen käytiin taas tutustumassa vähän talliin ja suunniteltiin kaikki valmiiksi. Tuntuu omituiselta, kun on nyt joutunut (saanut) itse tehdä kaiken tallilla, eikä enää tarvitse (saa) tehdä mitään. Karsina puhdistetaan, hevoset ruokitaan, loimitetaan, tarhataan, madotetaan, kengitetään - meidän huoleksemme jää rapsuttelu ja liikutus. No joo, kyllähän hevosen omistajalle löytyy muutakin puuhailtavaa, mutta siitä huolimatta jää tyhjä kolo täyttämättä, kun ei saa kärrätä paskaa!

Kävin sitten sen jälkeen ratsastamassa Jimpalla maastossa. Säät ovat nyt olleet aivan loistavia maastoilua ajatellen! Jimpalla tosin alkaa tulemaan turhan lämmin tuon lähes mustan talvikarvan kanssa auringon paistaessa koko ajan... Kävin ensin hiekkatien päästä päähän. Laukattiin lähes koko matkan verran. Jatkoin Jimpan kanssa tieltä vielä pellon reunaa kulkevaa polkua pitkin. Se on alkumatkasta aika huono ja epätasainen, enkä ole uskaltanut mennä siinä kuin käyntiä. Loppupätkä onkin sitten loistava laukkaamista varten! Tällä kertaa menimmekin lujaa, ja pyysin Jimppaa oikein reippaaseen laukkaan. Ja reippaastihan se sitten menikin! Ruuna olisi varmasti päässyt paljon lujempaakin, mutta valitettavasti tie loppui kesken.

Tänään oli sitten ravit. Jimpan tarhakaveri oli vähän juoksuttuttanut ruunaa, joten otimme sen sisälle aikaisemmin. Vasemmalla puolella oli useat hampaanjäljet, onneksi ei mitään sen syvempiä, ja Jimppa oli vähän hionnutkin. Ei kyllä ihme, jos on talvikarvassaan auringonpaisteessa vielä juossutkin :D Illalla kävin sitten taas maastossa, tällä kertaa laitoin kolmipalat ja kiersin raviradan takaa. Jatkoin siitä vielä hiekkatielle, jonka päähän laukkasin. Tulimme takaisin käynnissä, vaikka Jimppa olisikin halunnut mieluummin ravata.

Heittelin sitten vielä viimeisetkin tavarat autoon, tuijottelin haikeana tyhjää tallikäytävää ja lopulta lukitsin oven. Tätä parempaa tallia saa kyllä etsiä! Tänne oli aina yhtä mukavaa tulla ja aikaa kulutin tuplasti enemmän kuin entisissä talleissa. Huomenna onkin sitten muuttopäivä!

Tyhjä käytävä...
... ja karsinan edusta

Lue myös nämä!

2 kommenttia