Hellepäivän ratsastustunti

by - 7.7.14


Suuntasimme sunnuntaina taas Riikan tunnille - tällä kertaa yhdessä äidin kanssa! Jaoimme tunnin puoliksi niin, että äiti ratsasti alkupuolikkaan (käynti-ravi), ja minä lopun (ravi-laukka). Näin äiti sai vähän muistutella Jimpalla ratsastusta mieleensä, jos hän syksyllä ottaisi suuremman osan ponin liikunnasta vastuulleen.

Jo kentän laidalla istuskelussa tuli sen verran kuuma, että oli ihan mukava ratsastaa vain puoli tuntia. Vaikka tuntimme oli alkuillasta, aurinko porotti yhä korkealla, eikä pilviäkään ollut sitä peittämään. Jimppaa kiusasivat ötökät, ja kenttä pöllysi pahemmin kuin aikoihin, mutta siitä huolimatta tunti meni todella hyvin!

Jatkoimme siitä, mihin viimeksi jäätiin, eli käytimme tehtävissä taas puomeja. Teimme ensiksi kahdeksikkoa, jossa lävistäjällä ylitettiin puomi ja päätyihin tehtiin ympyrät. Ensimmäinen puomin ylitys kuitattiin hassulla loikalla, mutta sen jälkeen Jimppa ylitti puomit kuten pitääkin - ilman ylimääräistä sähläystä. :D

Tällä kertaa Jimppa oli parempi ravissa kuin viimeksi, varsinkin loppuraveissa, joista ei tietenkään ole materiaalia kameran kortin muistin tullessa täyteen... Olin hyvin tyytyväinen Jimppaan muutenkin, sillä laukkojen jälkeen se palautui nopeasti rauhalliseen raviin, eikä muutenkaan kiirehtinyt samalla tavalla kuin viime tunnilla. Sen lisäksi se asettui myös oikeaan kierrokseen ympyrällä pariin otteeseen jo vähän, eikä lähtenyt pienentämään ympyrää! Pieniä voittoja. :)

Koska tunnista ei ole kuvia, saa laidunkuva toimia täytteenä.
Laukkatehtävä oli samalla pohjalla kuin ravissakin. Aluksi laukka nostettiin lävistäjällä puomin jälkeen, josta jatkettiin laukassa pääty-ympyrän verran. Vasempaan nostot onnistuivat paljon paremmin, oikeaan laukka nousi yleensä vasta kulmasta, mutta se suunta onkin meille molemmille hankalampi ja raaka. Myöhemmin tehtävää muutettiin sen verran, että laukka tuli nostaa heti lävistäjän alusta, mikä ei oikeaan kierrokseen onnistunut kertaakaan. :D Kerran se oli onnistua, mutta Jimppa nostikin vastalaukan, jonka sain ravin kautta korjattua oikeaksi melko nopeasti. Olemme harjoittaneet laukkaa lähes pelkästään ympyrällä (paitsi tietenkin maastossa), joten tämä suoraan meneminen on ihan uusi juttu. ;)

Laukasta raviin siirtymiset sujuivat jo vähän sutjakkaammin, vaikka vieläkin se tarjoaa ensiksi käyntiä tai peitsiä tai sitten uutta laukannostoa. Se ei kuitenkaan laukan jälkeen lähtenyt juoksemaan ravissa alta, vaan löysi heti rauhallisen tahdin, mihin olin tosi tyytyväinen. Riikankin mielestä Jimpassa on kehitystä havaittavissa, mikä antaa itsellekin lisää varmuutta siihen, että välillä jotain tulee tehtyä oikeinkin.

Linkki videoon

Lue myös nämä!

0 kommenttia