Kesäkuntoon 2k19 ja muita tavoitteita (+ IG-arvonta!)

by - 13.1.19



Vuoden alussa on usein tapana asettaa tulevalle vuodelle tavoitteita. Meilläkin on joka vuosi ollut enemmän tai vähemmän vakavissaan asetettu suunnitelma, ja vaikka joskus näitä suunnitelmia ei tulekaan seurattua, on loppuvuodesta mielenkiintoista miettiä mennyttä vuotta ja huomata, että ihan vahingossa tuli saavutettua edes osa tavoitteista.

Tälle vuodelle aion myös asettaa tavoitteita, joiden avulla uutta vuotta voi lähteä rakentamaan. Vaikkei kaikkea aina tulekaan saavutettua, on tavoitteita silti hyvä olla!

1. Jimppa pysyy terveenä ja hyvässä kunnossa

Tämä on jokavuotinen ja se ensisijainen tavoite, tietenkin. Tänä vuonna Jimppa kääntyy jo 20-vuotiaaksi, mitä ainakin näin entisen ravurin näkökulmasta voi jo kutsua vanhaksi. Pari viimeistä vuotta on mennyt ilman ylimääräisiä jalka- tai muitakaan ongelmia (viime kesän allergista reaktiota lukuun ottamatta), joten toivottavasti sama onni jatkuu yhä. Jimpan liikutus on ollut pitemmän aikaa kevyttä, mutta toiveissani olisi alkaa treenaamaan vähän kovemmin, jotta pappa saisi lisää lihaksia ja ne nykyisetkin pysyisivät matkassa mukana.


2. Varusteetta ratsastus

Olemme jo kokeilleet ratsastusta kaulanarulla pariin otteeseen, ja tänä vuonna olisikin mahtavaa kehittyä tässä asiassa lisää. Ehkä jopa täysin varusteettomaan ratsastukseen asti! Haluaisin vähintäänkin, että pystyisimme vetämään perustreenin kaulanarulla, mikä ei tällä hetkellä vaikuta lainkaan mahdottomalta.


3. Raviväistöt

Nyt kun päästiin puhumaan ratsastuksesta, on hyvä jatkaa samassa teemassa. En ole vähään aikaan asettanut ratsastuksellisia tavoitteita Jimpan kanssa, mutta nyt aion taas aktivoitua asian suhteen. Tänä vuonna tavoitteena on opettaa Jimpalle raviväistöt. Käynnissä väistöt sujuvat jo mukavasti ja olen liittänyt mukaan myös äänimerkin helpottaakseni siirtymistä seuraavaan askellajiin. Jimpan kanssa on joskus yritetty raviväistöjä niin minun kuin ratsuttajankin toimesta, mutta ruunalla on useimmiten mennyt vain jalat solmuun.


4. Ratsastajan istunta ja kunto

Omassa istunnassa on aina parannettavaa, joten tämä tavoite tulee varmasti pysymään mukana vuodesta toiseen. Vaikken sanoisikaan olevani huonossa kunnossa, ei kunnon kohotus silti olisi pahasta. Erityisesti juoksemisen kanssa olisi petrattavaa, sillä nyt talvikaudella ei ole tullut juostua juuri ollenkaan (tosin juoksukelejäkään ei ole tänä talvena näkynyt). Otsikon kesäkunnon sijasta tavoittelisin kokovuotista kuntoa ja parempaa, hevosta auttavaa istuntaa.


Näitä neljää tavoitetta lähdemme tavoittelemaan vuonna 2019. Kuten aina, lisä- ja välitavoitteita tulee varmasti asetettua vuoden aikana. Odotan innolla, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan ja kuinka paljon pääsemme kehittymään Jimpan kanssa!

P.S. Blogin Instagramissa on menossa arvonta, josta voi voittaa upean värisen kaulanarun! Jos siis varusteeton ratsastus kiinnostaa tai ikioma kaulanaru vielä puuttuu, kannattaa käydä osallistumassa. Osallistumisaikaa on 8.2.2019 asti. 🍀

Lue myös nämä!

2 kommenttia