Kohti parempaa yhteistyötä - pala kerrallaan

by - 2.2.19

Mahtavia uutisia: tänä keväänä aloitan yhteistyön Project Happy Athleten kanssa! Ihana Nina Laiho on suunnitellut minulle ja kahdelle muulle hevosihmiselle etävalmennussuunnitelmat, joiden avulla lähdemme rakentamaan pala palalta parempaa suhdetta hevosen ja ihmisen välille sekä parantamaan hevosen hyvinvointia. Mitä muuta valmennukselta voisikaan toivoa?

Olen mielettömän innoissani tästä yhteistyöstä, ja odotankin innolla, että pääsen aloittamaan treenit kunnolla. Helmikuussa aloitetaan perusasioista, eli luopumisesta ja varusteisiin totuttamisesta. Joku voi ehkä ihmetellä, minkä takia vanha hevonen pitää totuttaa varusteisiin uudestaan, kun sillä on niitä käytetty koko sen elämän ajan. Useimmat hevoset sietävätkin varusteiden laiton ja käytön, mutta niiden hyvinvoinnin kannalta on iso ero siinä, sietääkö hevonen satuloinnin vai pitääkö hevonen siitä ja jopa haluaa tulla varustetuksi.

Alla on video tämän päiväisestä satuloinnista. Tarkoituksena oli kuvata, miltä varustaminen normaalisti näyttää, eli en vielä lähtenyt sitä mitenkään harjoittelemaan. Varustin Jimpan sisällä, koska ulkona oli niin hirveä keli (jäätävä tuuli ja sakea lumipyry), mutta koulutusvaiheessa suunnittelin varustavani ulkona, missä Jimppa voi halutessaan poistua helpommin paikalta. Videon lopussa kuvaaja karkasi ulos, joten ihan kokonaan satulointia ei tullut videolle.

Linkki videoon

Kuten videosta huomaa, satula ja satulavyö aiheuttavat jännitystä ja ärsytystä. Suitsien kanssa Jimppa puolestaan laskee päätään valmiiksi ja antaa laittaa ne rauhassa. Tämän takia aionkin keskittyä tässä tehtävässä vähemmän suitsiin, vaikka suunnitelmanani onkin käydä läpi myös päävehkeet. Satula ja satulavyö ovat kuitenkin tärkeysjärjestyksessä ensimmäisinä, koska niiden kanssa on selkeästi eniten korjattavaa. Jimppa seisoo yleensä hyvin paikallaan, mutta siinäkin on vielä parannettavaa. Tällä kertaa suitset herättivät sen mielenkiinnon niin, että niitä piti päästä katsomaan lähempää. 😄

Pyrin päivittämään kuukausittaisista harjoituksista blogiin vähintään alku- ja lopputilannetta, joten kannattaa pysyä kuulolla, varsinkin jos tällainen koulutustyyli kiinnostaa tai kamppailet samanlaisten ongelmien kanssa! Loppukuusta toivottavasti olemme päässeet siihen tilanteeseen, ettei satula ja satulavyö enää aiheuta ärsytystä ja jännitystä.

P.S. Jos haluat nähdä, mitä ongelmia ja ratkaisuja muilla yhteistyöläisillä on, Hän pakastaan, sai sotilaan -blogin Maisa sekä @anniinagee -tilin Anniina postailevat myös oman koulutusmatkansa etenemisestä.

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Varmasti mahtava yhteistyökuvio! Seuraan jo teitä kaikkia somessa joten kiva päästä seuraamaan jokaisen edistymistä. Toivon runsaasti postauksia!

    ... Ja jos tuossa sun videossa on korjattavaa jännittyneisyyttä ni mun muuli saa suunnilleen sydärin aina kun satuloin sen :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä todella innoissani! Kiva kuulla, yritän saada mahdollisimman paljon materiaalia tänne blogiinkin, kunhan pääsen kunnolla aloittamaan. Kummasti kuun alkuun kasaantui kaikki hommat, niin ei ole edes ehtinyt miettiä treenaamista! 😅

      Nyt tässä kuussa saa varmasti hyviä vinkkejä satulointiin ja sen treenaamiseen, jos tuntuu että se voisi hoitua rennomminkin 😉

      Poista