Harjoituspäiväkirja: ensimmäinen neljännes

by - 7.4.20


Sain viime jouluna talliltamme lahjaksi Hevoskoulutus.fi:n ja FitSteedin tekemän hevosen harjoituspäiväkirjan, jonka otin käyttöön tämän vuoden alussa. Paria viikkoa lukuun ottamatta olen tunnollisesti merkinnyt päiväkirjaan päivittäiset liikutukset ja muut kiinnostavat tiedot, kuten kengitykset ja eläinlääkärin käynnit. Nyt olisi aika katsoa, miten vuoden ensimmäinen neljännes on sujunut liikutusten osalta!

Liikutukset numeroina:
💚 Maasta käsin: 43 kertaa
💛 Ratsastus: 7 kertaa
❤️ Ajo: 2 kertaa
💙 Maastoratsastus: 13 kertaa

Liikutusten keskiarvo: 7.9/10


Alkuvuosi ollaan siis menty pääasiassa maasta käsin. Tämä talvi on ollut surkein miesmuistiin, joten en ihmettele, vaikkei päiväkirjasta löydykään kuin muutama hassu sileän treeni. Kentälle ei ole ollut asiaa, kun se on ollut vaihtelevasti jääkaukalo tai järvi. Välillä tosin on käynyt parempi onni, ja kenttä on ollut juuri sopivan kuiva tai luminen. Sama koskee myös peltoja ja kaikkia muita liikutusalustoja. Välillä meinasi usko loppua, kun joka paikka oli koppuraisen, liukkaan jään peitossa.

Ensimmäisen neljänneksen loppupuolella on huomattavissa pientä motivaatiopulaa, ja treenit ovatkin olleet lyhyempiä maastakäsittelyjä. Selkään ei ole ollut mikään hinku, joten sen puoleen tämä maastakäsittelyyn painottuva liikutus ei ainakaan minua haittaa. Ehkä nyt, kun kelit tästä paranevat, alamme taas maastoilla enemmän.

Ehkä saitte tästä ideoita omaankin tekemiseenne, tai ainakin voitte huokaista helpotuksesta huomatessanne, että näinkin kevyellä treenillä hevonen pysyy hengissä ja kaiken lisäksi käsissä!

Lue myös nämä!

0 kommenttia