25-vuotias hymypoika

by - 9.6.24

Lauantaina 8.6. Jimppa täytti vuosia. Ruuna on jo 25-vuotias! 💛 Pakko myöntää, etten olisi uskonut, että ensihevoseni olisi kanssani vielä näin reilusti yli parikymppisenä. Toisaalta, eipä sitä tullut mietittyä silloin, kun Jimppa minulle tuli. Sitä vain eli hevosenomistajan arkea siinä hetkessä ja toivoi, että yhteisiä vuosia olisi luvassa mieluummin enemmän kuin vähemmän.

Jimpan 25-vuotissynttäreitä vietettiin tavalliseen tapaan. Otimme synttärikuvia ja Jimppa sai herkutella heinäpelletti-mash-vedellä, porkkanoilla ja korvarapsutuksilla. Vähän puolivahingossa varasin sille pitkästä aikaa hieronnan ensi viikolle, eli periaatteessa se sai sen synttärilahjaksi. Viime hieronnasta onkin jo... en itse asiassa muista, mutta vuosia kuitenkin. Eli tekee varmasti hyvää! Puolisoni naureskeli, että edelleenkin hevoselle voin kyllä varata hierojan, mutta omien jumieni kanssa tyydyn vain valittamaan epämukavaa oloa. No, olen kyllä kypsytellyt ajatusta hierojalle menosta jo melkein varaukseen asti, varsinkin kun työpaikkani alkoi juuri tarjoamaan uutta hierontaetua, joten eiköhän pian ole minunkin vuoroni.

Jimppa on saanut itselleen pitkästä aikaa läheisen kaverin, mikä on ollut ihanaa. Sen pihatossa on tällä hetkellä kaksi tammaa, joista toinen on aivan rakastunut vanhaan papparaiseen. Se kohtelee Jimppaa niin äidillisesti, että välillä ihan naurattaa, kun vien Jimpan takaisin pihattoon ja tamma odottaa portilla kärsimättömästi höristen. Eilenkin synttäreiden vieton jälkeen, kun palautin Jimpan takaisin pihattoon, tamma tuli heti Jimpan luokse ja höristen nuuhkutteli Jimppaa pitkän aikaa. Jimppa ei ole ihan näin läheisyydenkaipuinen, mutta on kuulemma rapsutellut tamman kanssa ja ne mahtuvat hyvin syömään samalta kasalta. Tamma myös väistää Jimppaa, mikä on Jimpan kaltaisen pahnan pohjimmaisen mielestä mahtava juttu.

Meillä menee siis aika hyvin juuri nyt. Jimpalla on iso laidun syötävänä, pihattoon pääsee ötököitä ja kuumuutta pakoon ja ystäviäkin löytyy. Meillä on myös ihanat metsäpolut aivan tallin vieressä, vaikka nyt hyttysten takia sinne ei tee mieli lähteä varsinkaan iltaisin. Koppakärrytkin saimme edelliseltä tallilta uudelle, kun vanhempani teivät viikonloppureissun pakullaan tänne etelään. Vielä ne eivät ole päässeet täällä käyttöön, mutta eiköhän me tänä kesänä kärrytellä.

Toivotan oikein hyvää syntymäpäivää parhaalle seniori-Jimpalle 💙 Toivottavasti laidunkausi jatkuisi pitkälle syksyyn, niin Jimppa saisi nauttia kesäelämästä mahdollisimman kauan!

Lue myös nämä!

0 kommenttia