Joululahjaideoita hevosihmisille

by - 12.12.18



Joulu lähestyy taas kerran, mutta vielä on hyvin aikaa etsiä ne viimeisetkin lahjat pukinkonttiin! Joskus on kuitenkin vaikea keksiä, mitä antaa jollekin joululahjaksi (tai miksei vaikka syntymäpäivä- tai joksikin muuksi lahjaksi). Siksi listasin muutaman lahjaidean erityisesti hevosihmisten lahjomista varten!


Panosta hyvinvointiin

Sekä hevosen että omistajan hyvinvointi on kultaakin kalliimpaa, ja siksi sen edistäminen onkin oiva lahjaidea. Kukapa kieltäytyisi esimerkiksi hierontalahjakortista (oli se sitten hevos- tai ihmishierojalle)? Vaihtoehtoja on useita: on tavallista hierontaa, kiropraktiikkaa, osteopatiaa, laseria, TENS:siä, Bemeriä... Pienemmän budjetin lahjaksi sopii esimerkiksi tallivuoropassi, jolla omistaja pääsee elämään tallin ulkopuolista elämäänsä edes yhden tallivuoron ajaksi - pistä vielä mukaan vaikka suklaalevy tai glögipullo, niin pienen pieni hyvinvointiloma on valmis!


Yllätä itse tehdyllä lahjalla

Tee-se-itse-projektit sopivat pienellekin budjetille. Kurkkaa esimerkiksi tämän postauksen helpot ideat itse tehtäviin lahjoihin tai hae täältä lisäinspiraatiota. Netistä löytyy hurjasti erilaisia DIY-ideoita, joten jos oma luovuus ei joulukiireiden alla riitä, voi idean saada muualtakin.

DIY-lahjat ovat hyvä valinta myös silloin, kun aikaa on vähän. Ei siis haittaa, vaikka lahjojen hankinta jäi tänäkin vuonna viime tippaan! Esimerkiksi tähän projektiin et tarvitse kuin vanhan naruriimun ja kestävää narua. Myös pelkällä spraymaalilla voi saada ihmeitä aikaan - maalaa vaikka vanhat jalustimet lahjansaajan lempivärillä!


Anna mielenkiintoisia lukuhetkiä

Tämäkin on hyvä lahjaidea sellaiselle, jolla on jo kaikkea. Varsinkin sähköisenä versiona lehtitilaus sopii myös niille, jotka eivät halua mitään materiaa. Painettuna lehti on toki mukavampi antaa lahjaksi, kun se on verkkotilausta konkreettisempi, ja ihmisestä riippuen paperiversio saattaa tehdä lukuhetkestä luksusta.

Erilaisia hevoslehtiä on tarjolla vaikka kuinka ja monella eri kielellä, joten valinnanvaraa todellakin on. Yksi uusi ja etenkin suomalaisten hevoslehtien valtavirrasta poikkeava lehti on Heportteri. Itse suosittelisin tätä hevoslehteä lahjaksi tieteellisemmästä sisällöstä kiinnostuneille hevosihmisille. Artikkelit ovat yhtä aikaa tieteellisiä että viihdyttäviä, joten lehti sopii niin nuoremmille kuin vanhemmillekin lukijoille. Erityisesti painettuna lehtenä Heportteri on jopa ylellinen lukukokemus normaalia suuremman koon ja laadukkaan paperin ansiosta.

Jos taas lahjansaajaa kiinnostaa vähän perinteisemmät mutta monipuoliset aiheet, nyt joulukuussa julkaistaan uudistunut RIDE!, joka aiemmin tunnettiin nimellä Riders Magazine. Tämä lehti sopii nuorille ja nuorille aikuisille, ja käsittelee hevosaiheiden lisäksi muun muassa myös bloggausta - loistava valinta siis vaikka omaa hevosblogia pitävälle tai aloittavalle!




Lahjoita hyväntekeväisyyteen

Aineettomat lahjat ja erityisesti lahjoitukset hyväntekeväisyyteen kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta. Jos tiedät, ettei lahjansaaja arvosta materiaa tai halua esimerkiksi ylempänä mainitsemaani verkkolehteä, lahjoitus hänen nimellään toimii aina. Valitse jokin lahjansaajan sydäntä lähellä oleva kohde, tai jos et osaa sanoa, mihin lahjoitus kannattaisi tehdä, voit kokeilla jotakin näistä hevosten ystäville sopivista paikoista: eläinsuojelukeskus Tuulispää, hevosrescue Their Voice Portugal tai Kodittomien koirien ystävät Ry/Save the Dogs (auttaa myös hevosia).


Huolehdi turvallisuudesta

Viimeinen lahjaidea saattaa vaatia ihan oikeaa lahjashoppailua, jos ei sitten halua tehdä kaikkea omin kätösin. Heijastin on sellainen turvavaruste, jota harva muistaa itse hankkia - ainakaan tarpeeksi. Kummallakaan, ratsastajalla tai hevosella, ei ikinä voi olla liikaa heijastimia! Niitä katoaa maastolenkeillä, rikkoontuu heti ensimmäisellä käyttökerralla ja hukkuu jonnekin viimeistään silloin, kun hevonen muuttaa tallia. Hyvät heijastimet sopivat lahjaksi kelle tahansa, sillä jokaisen pitäisi niitä käyttää. Turvallinen valinta lahjaksi siis niin perheenjäsenille kuin tallitutuillekin!


Esimerkiksi tämä heijastava riimu sopii pienellekin budjetille (4,90 € Biltemasta)

Onnea lahjojen metsästykseen ja mukavaa joulunaikaa!

Lue myös nämä!

1 kommenttia

  1. Hienoja lemmikkejä, mikä tahansa vekotin tulee tarpeeseen tässä harrastuksessa.

    VastaaPoista