Helpot itsetehdyt hemmottelulahjat hevoselle ja omistajalle

by - 22.12.15

Jos joululahjojen hankkiminen on jäänyt tänä(kin) vuonna viime tippaan, nämä kaksi tee-se-itse -lahjaideaa pelastavat juhlapyhät!


Tällä kertaa sekä hevonen että sen omistaja saavat ihanat itsetehdyt lahjat, joista on molemmille vähintäänkin yhtä paljon iloa. Omistaja voi halutessaan pitää molemmat lahjat itsellään, sillä mikä maistuu hevoselle, maistuu myöskin ihmiselle!

Ensimmäisenä on hevosen hemmotteluun sopivan lahjan resepti. Jos aiemmat hevosnamut eivät olleet tarpeeksi rapeita, tämä herkku korvaa sen paremmin kuin hyvin. 






2 dl ruis- tai maissijauhoja
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä

Reseptiä voi halutessaan soveltaa lisäämällä raastettua porkkanaa, omenaa, muita siemeniä tai muuta hevoselle sopivaa herkkua taikinaan. Tämä näkkileipäohje on tehty gluteenittoman näkkileipäreseptin pohjalta.

Tällä kertaa puolitin ohjeen ainekset pienempää näkkileipää varten

Laita uuni lämpenemään 150°C kiertoilmalla, jos mahdollista. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa, lisää kiehuva vesi sekä öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada massa pellille leivinpaperin päälle. Tasoita taikina mahdollisimman ohueksi niin, että se peittää miltei koko pellin. Kannattaa käyttää käden suojana muovipussia tai muuta sellaista, sillä massa on kuumaa.




Näkkileipätaikinan voi leikata tässä vaiheessa sopivan kokoisiksi paloiksi, mutta sen voi myös jättää kokonaiseksi. Paista näkkileipää uunissa noin tunnin verran ja anna jäähtyä. Terveellinen ja rapea herkku hemmottelu- ja koulutushetkiin on valmis! Sopii myös välipalaksi, jos tallilla tulee nälkä kesken kaiken.

Kun hevosta on muistettu mukavalla lahjalla, on toisen hemmoteltavan vuoro. Talveen kuuluu pakkasen ja (edes vähäisen) lumen lisäksi myös pakkasilmassa viimeisenkin kosteutensa menettänyt iho, joka kaikeksi onneksi peittyy vaatekerrosten alle. Mikäpä siis sen ihanampi lahja, kuin puhtaista raaka-aineista valmistettu ihokuorinta!






1 dl suklaakahvia tai tavallista suodatinkahvia
n.1½ dl ruokokidesokeria
3-4 rkl kookosöljyä
(n. 1 tl manteliöljyä)

Lasipurkkeja (ohje riittää noin kahteen pieneen purkilliseen)
Koristenauhaa/-teippiä

Ohje toimii myös kokonaan ilman kahvia.

Mittaa ainekset ja sekoita hyvin. Kahvin ja sokerin määrää voi vaihdella, jos haluaa hellemmän tai tehokkaamman kuorinnan. Valmis kuorinta säilyy ilmatiiviissä purkissa kuukauden tai vähän yli, mutta kaikista parhaimman tuloksen saa, kun sen käyttää mahdollisimman pian.


Kuorinnan voi säilöä oman maun mukaisessa purkissa tai rasiassa. Koristelin omat kuorintapurkkini "Handmade with love" -washiteipillä, koristenauhalla sekä liitutaulutarralla, joka toimii samalla etikettinä.


Tämä suklaakahvi-sokerikuorinta on helppo ja luonnollinen koko kropan kuorinta, joka jättää ihon silkinpehmeäksi ja kosteutetuksi. Kahvin sisältämän kofeiinin on sanottu auttavan myös selluliittiin, ja kookos- sekä manteliöljy kosteuttavat ihoa pitkään. Ja tuoksunsa puolesta tämä sopii kahvinystäville mainiosti! Saattaa kahvihammastakin alkaa kolottaa, kun on kuorinnan aika... Nätti pakkaus kruunaa lahjan kuin lahjan, eikä tämäkään ole poikkeus. Ihokuorinnan lisäksi voi samaan pakettiin liittää vielä konvehtirasian, jotta hemmotteluhetki olisi täydellinen.

Nyt kun joululahjat on hoidettu alta pois, voi joulu tulla ja stressi lähteä... vai mitä? Olisi kiva kuulla, jos joku päättää kokeilla jompaakumpaa tai vaikka molempia lahjaideoita tänä jouluna tai miksei muulloinkin!

Lue myös nämä!

0 kommenttia