Miten kävi kesän tehtävälistan? SBL 2019

by - 7.9.19
Kesän alussa laadin meille tehtävälistan, eli summer bucket listin, tulevalle kesälle. Nyt, kun syyskuu on jo päässyt alkuun, on hyvä aika katsoa, miten suoriuduimme tehtävälistasta!


1. Kesälaitumelle pääseminen

Check! Jimppa sai viettää koko kesän laitumella 24/7. Kuumimpina aikoina hevoset pääsivät talliin muutamaksi tunniksi vilvoittelemaan ja lepäämään, mutta muuten ne nauttivat villihevosen elämästä ulkona.

2. Uittaminen (tai ainakin sen yrittäminen)

Check! Ihan uimaan asti ei vielä päästy, mutta kävimme kahlaamassa kaverin rohkaisemana. Tämä on Jimpalle iso juttu, sillä se ei halua astua edes pieniin vesilätäköihin. Kun se lopulta uskaltautui veteen, se vaikutti jopa tykkäävän siitä!

3. Pese Jimppa

Check! Pesen Jimpan kokonaan vain harvoin, yleensä kerran tai kaksi vuodessa. Tänä kesänä oli paljon hyviä pesupäiviä, koska oli niin lämmin.

4. Käy juhannusmaastossa ❌

Jäi tekemättä! Vietin juhannuksen vanhempieni luona, joten en päässyt käymään tallilla. Sen lisäksi emme vielä juhannuksen aikoihin olleet poistuneet tallipihasta, joten maastoilu ei vielä tullut kyseeseen. Kävimme kyllä maastossa heti juhannuksen jälkeen, mutta sitä ei enää voinut kutsua juhannusmaastoksi.

5. Eväsretkelle ratsain tai ajaen ❌

Jäi tekemättä! Pakko myöntää, että tämä kohta pääsi unohtumaan kokonaan. Kävimme muiden tallilaisten kanssa paljon maastoilemassa, mutta eväitä ei tullut syötyä. Kerran ratsastimme tallilaisen talolle ja pidimme pienen juomatauon hevosten toimiessa ruohonleikkureina - lasketaanko sitä eväsretkeksi?

6. Käy valmennuksessa/tunnilla

Check! Elokuussa kävimme Jenni Marttilan valmennuksessa Jimpan kanssa ja lännenratsastustunnilla Tekola Ranchilla äitini kanssa.

7. Opeta uusi temppu Jimpalle

Check! Tämä ei ehkä ole mikään oikea temppu, vaan pikemminkin taito. Opetin Jimpan lepuuttamaan takajalkojaan pyynnöstä. Se on hyvä liike takaosan aktivoimiseksi - jotta hevonen voi koota itseään ja siirtää painoaan taakse, on sen voitava koukistaa takajalkojaan.

8. Opeta uusi temppu rotille

Check! Tämä temppu oli enemmänkin vahinko, mutta käytännöllinen sellainen. Rotat oppivat tulemaan luokse, kun naksutan kielellä! En ole ihan varma, miten ne sen oppivat, koska en ainakaan muista kouluttaneeni sitä niille.

9. Käy konsertissa/festareilla

Check! Kävimme Jordanin kanssa Musen ja Ed Sheeranin keikoilla. Festareille ei tänä vuonna jaksettu lähteä, eikä tarjonta edes ollut niin kiinnostavaa tällä kertaa.

10. Pese kaikki Jimpan varusteet

Osa-check! En pessyt ihan kaikkea, esimerkiksi loimia. Pesin kuitenkin säännöllisesti käytetyt varusteet, kuten suitset ja satulat, harjat ja riimut.

11. Maastoile uudella reitillä

Check! Tämä oli helppo tehtävä, sillä uudessa tallissa kaikki maastoreitit ovat olleet meille uusia. Jimppakin tuntuu viihtyvän lenkeillä paremmin, kun edes osa reitistä kulkee uusia polkuja pitkin!

12. Käy ulkomailla

Check! Kuten joka vuosi, vierailimme Jordanin perheen luona New Yorkissa. Tämä kerta oli siitä erilainen, että myös minun vanhempani tulivat mukaan matkalle.

13. Älä saa auringonpistosta!

Check! Vaikka kesään kuuluikin useampi hellepäivä, en saanut kertaakaan auringonpistosta! Olen aika ylpeä itsestäni, sillä yleensä kärsin joka kesä vähintään kerran.

14. Videoi kesän tehtävälistan suoritukset yhdeksi kesäiseksi kokonaisuudeksi

Check! Tässä se tulee, sekavana mutta kuitenkin:


Vain kaksi kohtaa jäi tekemättä tänä kesänä, aika hyvin siis! Tämä kesä oli oikein mukava, riittävän lämmin ja sopivan mittainen - nyt kelpaa taas palata takaisin opiskelujen, töiden ja ihanien syyspäivien pariin 🍂🧡

Lue myös nämä!

2 kommenttia