Inka
Olen syntynyt vuonna 1994 ja kotoisin alun perin Pohjois-Pohjanmaalta. Jimppa on ensimmäinen oma hevoseni. Blogin aloitin jo ennen Jimpan ostamista, ja kirjoitan sitä lähinnä omaksi ilokseni. Aluksi kerroin pääasiassa Jimpan kehityksestä, liikutuksista ja yhteiselostamme, mutta pikkuhiljaa mukaan on ilmaantunut esimerkiksi koulutusaiheisia postauksia tempuista, kursseista tai teoriasta muuten vain.

Ratsastuksen aloitin muistaakseni ala-asteella, tosin ensimmäisiä kertoja olin käynyt ponien kyydissä 3-4-vuotiaana. Säännöllisen ratsastustunneilla käymisen aloitin 11-vuotiaana silloisella Ellun tallilla. Siellä ratsastin noin viisi vuotta, kunnes Jimppa tuli mukaan kuvioihin.

Ennen Jimpan tuloa toimin hoitajana noin kahden vuoden ajan vanhalle islanninhevosruunalle ja sen seurana oleville kahdelle minishettisorivarsalle. Välillä tallilla vieraili hoidettavana muitakin hevosia ja poneja, kuten ennen minishettiksiä siellä asustellut suomenpienhevosorivarsa. Jatkoin ponien hoitamista vielä Jimpan tultuakin, mutta ajanpuutteen vuoksi jättäydyin pois hoitajan hommista.

Yksi valmentajistani on kuivaillut minua ratsastajana sinnikkääksi ja rauhalliseksi. Olen luonteeltani muutenkin melko rauhallinen ja leppoisa, ja kanssani pärjää (kuivalla) huumorilla pitkälle. Pidän eniten maastoilusta ja maastakäsittelystä, ja Jimpan kanssa olemmekin harrastaneet vähän kaikkea sileän treeneistä reippaisiin kärrylenkkeihin. Nykyään harrastamme yhdessä lähinnä maasta käsin.

Kiinnostukseni eläinkoulutukseen on kytenyt jo lapsuudesta saakka, mutta vasta myöhemmällä iällä olen alkanut opiskelemaan aihetta enemmän. Pyrin alati oppimaan lisää eläinten oppimisesta sekä koulutuksesta, ja omat tapani ovat muuttuneet aikojen saatossa ja uuden tiedon valossa montakin kertaa. Omaehtoisen opiskelun lisäksi olen suorittanut hevosen maastakäsittelyn I- ja II-tasot vuosina 2013 ja 2016 Mervi Pakolan opissa. Omassa koulutustyylissäni painottuu positiivinen vahvistaminen, jonka olen todennut tehokkaaksi koulutustavaksi niin Jimpan kuin muidenkin eläinten kanssa.

MINÄ MUUALLA


 @inkamaar
 @inkamaarHevostaito Akatemian maastakäsittelyn II-kurssi v. 2016 (© Tarja Kivirinta)