Joulukalenterin 6. luukku: Millaista joulua Jimppa viettää?

by - 12.12.14



Jokaisella on ne omat jouluperinteensä niin kotona kuin tallissakin, ja tässä luukussa kerron meidän joulunviettotavoistamme.

Joulutunnelmaa talliin olemme luoneet joka vuosi koristelemalla Jimpan karsinan edustan. Kun oveen kiinnittää joulupalloja tai muita kuusenkoristeita, tulee hei paremmalle mielelle karsinan ohi kävellessä. Myös köynnöksiä voi kieputtaa oveen tai kaltereihin - meillä tämä ei kuitenkaan toimi, sillä ne katoavat nopeasti parempiin suihin...

Jimpan karsina entisessä tallissa jouluna -12

Jouluaattona olisi ihanaa herätä aikaisin ja lähteä tekemään aamutallia, mutta meidän tapauksessamme tämäkään ei toimi. Aiemmin, edellisellä tallilla asuessamme, hoidimme aamutallit vuoroissa, jolloin myös jouluaattona joku onnekas pääsi ruokkimaan ja viemään hevoset ulos.

Nyt täysihoidossa Jimppa saa syödäkseen ja pääsee ulkoilemaan, vaikka kukaan sitä hoitava ei pääsisikään paikalle - myös aattona. Niinpä jouluaattomme alkaa usein erillään, mutta päivän valjetessa pääsemme viettämään joulua myös yhdessä. Koska talvella valoisa aika on lyhyt, lähden tallille jo päiväsaikaan. Päivän lyhyyden lisäksi illat ovat meillä aina kiireisiä, kun pitäisi viettää joulua myös perheen ja sukulaistenkin kanssa, joten Jimpan liikutus tapahtuu aina aikaisemmin kuin normaalisti.



Meidän mielestämme jouluaattona ei pidä tuuppailla koulua tai kiertää uraa maneesissa, vaan silloin mennään maastoon. Jos maa on valkoinen, se on aina parempi. Viime jouluaattona kävimme Jimpan kanssa kahdestaan pitkällä maastolenkillä tutkimassa uusia reittejä ja toivottamassa vastaantulijoille hyvää joulua. Sitä edeltävänä jouluna lähdimme kaverin kanssa pellolle ratsastamaan ja intouduimme ottamaan vähän laukkakisaakin. (Jimppa hävisi.)

Vaikka maastoseura ja maisemat vaihtelevat vuosittain, jokaisella jouluaaton maastoilulla olemme koristautuneet talven juhlaa varten: milloin tonttulakein, kulkusin tai koristeköynnöksin, aina yllämme on ollut jotain punaista, kimaltavaa tai muuten jouluista. Heijastimia unohtamatta! ;)

Viime vuoden jouluaaton maasto
Linkki videoon

Joulupukki tuo Jimpalle harvemmin lahjoja, mutta joka joulu se on saanut vähintäänkin joulunpunaisen omenan ja pienen piparkakun lenkin päätteeksi. Jos ruuna on ollut oikein kiltti, voi sen ruokakupista löytyä myös muita herkkuja tai karsinan seinästä vaikka uusi Likit-nuolukivi. Eikä sovi unohtaa hevosten omia joulukuusia, joista ne saavat nauttia tarhaillessaan.

Millainen joulu teidän tallillanne on?

Lue myös nämä!

0 kommenttia