Loppiainen tuntemattomilla teillä

by - 7.1.15


Ehdin jo pelätä, että talvi olisi liian aikaisin ohi, kun lämpötilamittari näytti päivä toisensa jälkeen plussaa ja lumen sijasta taivaalta satoi vettä. Sitten, melkein seuraavana päivänä, ulkona olikin parikymmentä astetta pakkasta ja tienpinnat uuden lumen peitossa. Loppiainenkin vietettiin samoissa lukemissa, joten ainoa järkevä ratkaisu oli lähteä pakkasmaastoon - tietenkin uuden reitin polkuja koluamaan!

Meillä oli hirmuisen mukavaa. Jimpasta on näiden vuosien aikana kuoriutunut varmajalkainen ja toimiva maastoratsu, joka ottaa innolla uudet maisemat vastaan. Se haluaa mennä reippaasti, eikä turhia tuijottele. Kaikista parasta on, ettei se unohda ratsastajaa, vaikka sen antaisikin mennä lujaa. Vaikka kotiin päin kaasu hirttää helposti kiinni, sen saa aina hidastamaan, ja käynnissä voi huoletta antaa vapaat ohjat reippaankin pätkän jälkeen. Menomatkalla Jimppa on vielä sitäkin hauskempi, sillä silloin se toimii kokonaan äänellä! Tälläkin retkellä mennessä ei tarvinnut edes sanoa "prr", kun ruuna jo hidastaa laukasta käyntiin. Helppoa maastoilua!


Alkumatka mentiin rauhallisessa ravissa löysin ohjin. Pelto piti ylittää käynnissä, sillä hanki oli sen verran syvä, että ponin piti nostella jalkojaan kunnolla päästäkseen eteenpäin. Aikaisemmalta kerralta tutuksi tulleelta reitiltä käännyimme risteyksessä vasempaan (kartassa näkyvä valkoinen ympyrä), kun edellisellä lenkillä jatkoimme suoraan. Tällä tiellä oli enemmän pieniä mäkiä ja tien ylle kaartuneita puunoksia, mutta pohja oli lanattu tasaiseksi koko matkalta, mikä on todella iso plussa. Tie olisi jatkunut vielä pitkälle, mutta koska matkaa oli jo kertynyt kohtaaisesti, en viitsinyt jatkaa kauemmaksi, ettei siitä tulisi Jimpalle liian rasittava.


Ruuna oli vähän hionnut lenkin jäljiltä, eikä ihme, sillä olimme laukanneet reipasta vauhtia muutaman kilometrin verran. Villaloimen alla poni kuivui nopeasti sillä välin, kun hoidin Jimpan jalat ja vein varusteet takaisin paikoilleen. On ilo huomata, miten paljon ruuna tykkää maastoilla ja kuinka tyytyväinen se on kunnon maastotreenin jälkeen. Tämä on se meidän juttu! :)

Linkki videoon

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Onpa hienot maastot ja ruuna menee niin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään tästä reitistä kovasti. Tässä lähistöllä on onneksi tosi hyvin maastoreittejä, joista valita. :) Jimppa kiittää, siitä on kyllä tullut oikein mukava maastomopo!

      Poista