tiistai 3. tammikuuta 2017

2017, here we come!Vuosi 2016... se on ollut ehkäpä vaiheikkain ja moninaisia tunteita herättävin vuotemme. Maailmalla tapahtuneiden hienouksien ja kauheuksien lisäksi myös meidän tiellemme on osunut niin hienoja hetkiä kuin niitäkin hetkiä, jotka haluaisi mieluummin unohtaa.


Alkuvuosi alkoi satulanmetsästyksellä ja mahahaavojen hoidolla. Tammikuussa mentiin lähinnä maasta käsin, kun satulaa ei ollut. Helmikuussa turhauduin satularumbaan ja kokeilin käyttää pintelipatjaa vanhan satulan alla siihen asti, kunnes vastaan tulisi parempi ratkaisu. Suoritin myös maastakäsittelyn 2-tason upean paint-tamman kanssa! Maaliskuussa keskityimme hoitamaan Jimpan vatsan kuntoon, kokeilimme polocrossea ja siirryimme entistä enemmän kuolaimettomien pariin.

Katso nämä postaukset: Maastakäsittelyn jatkokurssilla & Kokeilussa polocrosse!


Huhtikuussa edessä oli klinikkareissu, jolta palasimme epävarman diagnoosin kera kotiin. Kävin myös hevoshierontakurssilla, johon oli pakattu tuhdisti informaatiota. Toukokuussa asiaan tuli selvyys, ja suuntasimme kesää kohti hankosidevauriota hoitaen. Kesäkuussa saimme jo kokeilla pätkiä ravia, minkä lisäksi löysimme vihdoin Jimpalle uuden satulan. Pääsin myös maastakäsittelemään ja ratsastamaan lainaissikalla!

Katso nämä postaukset: Mistä lihaskivut johtuvat? - Hierontakurssin antia & Vaihtelua maasta ja selästä


Heinäkuussa Jimppa sai vaihtelua Marun ohjasajon sekä lännensatulan muodossa. Kävimme myös mätsäreissä, jotka menivät arvostelun osalta hyvin, mutta muuten huonosti Jimpan panikoidessa ravureiden takia. Elokuussa pääsimme pitkästä aikaa matkaratsastuksen makuun, kun kävimme Sievissä kisaamassa. Syksy toi mukanaan suuren muutoksen, kun muutin ulkomaille vaihto-opiskelemaan. Kaikki järjestyi onneksi erittäin hyvin!

Katso nämä postaukset: Matkakisat Sievissä 14.8. & Intiaanikesä


Loppusyksystä Mervi kävi muutaman kerran ratsuttamassa ruunaa, josta kuoriutui joka kerta niin hieno ratsu kuin olla ja voi. Lokakuu ja marraskuu olivat blogin puolella hiljaista aikaa, mutta sain silti säännöllisesti kuulumisia kuvien kera Jimpasta. Joulukuussa vietimme seitsemännettä vuosipäiväämme, ja vielä ennen joulua pääsin vihdoin tapaamaan rakasta ystävää parin kuukauden erossaolon jälkeen.

Katso nämä postaukset: Ratsastushistorian havinaa & 7 vuotta yhdessä oppimista

Sellainen oli viime vuotemme. Oli ylä- ja alamäkiä, kehittymistä ja paikallaan junnaamista. Tästäkään vuodesta emme selvinneet klinikkakäynneittä tai saikkuilutta, mutta tälläkin kertaa kaikki kääntyi lopulta parhain päin.

Edellisenä vuonna tavoitteemme näyttivät seuraavilta:
★ Sopivan satulan löytäminen
★ Matkakisat ja/tai koulukisat
★ Laukka kuntoon (nostot, rentous, ylläpito)
★ Ennen kaikkea pysytään terveinä ja tyytyväisinä!

Voin melko hyvillä mielin todeta, että saavutimme asettamani tavoitteet tänä vuonna. Ainoastaan viimeinen kohta ei aivan täyttynyt, vaikka nyt loppuvuodesta murheet olivatkin jo takana päin. Löysimme kuitenkin sopivan satulan (joka tosin talven tultua on alkanut vihjaamaan pienestä epäsopivuudesta...), kävimme matkaratsastuskisoissa ja Jimpan laukka kehittyi valtavasti vuoden aikana.

Mietin pitkään tavoitteita ensi vuodelle, mutta mitään konkreettista ei tullut mieleen. Tietenkin haluan kehittyä itse ratsastajana ja kehittää Jimppaa ratsuna, mutta mielessäni ei ole mitään yksittäistä asiaa. Muutenkin haluan kehittyä kokonaisvaltaisesti, en pelkästään ratsastajana, vaan myös maastakäsittelijänä ja hevosenomistajana. Toivon myös, että Jimppa pysyy tulevana vuonna terveenä ja tyytyväisenä. Olisi tietysti mahtavaa, jos tänä kesänä ei tarvitsisi sairaslomailla!

Katsotaan siis, mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Toivotamme onnea kaikille vuodelle 2017!

P.S. Tämä biisi sitoo vuoden 2016 fiilikset täydellisesti yhteen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti