maanantai 21. elokuuta 2017

Syyshuoltoa

Tunnelmallinen kesäillan maasto


Kuukauden postaustauko vierähti ihan vahingossa. Mitään sen kummempia ei tämän hiljaisuuden aikana ehtinyt kuitenkaan tapahtua, vaan Jimppa on elänyt tavallista arkeaan tyytyväisenä.

Syksy tuo mukanaan pimenevien iltojen ja kylmenevien ilmojen lisäksi myös monet tärkeät päivämäärät. Sekä auto että hevonen vaativat alkusyksystä huomiota, kun toinen pitää katsastaa ja toinen vähintäänkin rokottaa. Jimpan syyshuoltoon kuului tällä kertaa rokotuksen lisäksi raspaus ja hieronta. Hampaiden tarkastus olikin aiheellinen, sillä olin jo jonkin aikaa tuumannut, että siellä saattaisi olla jotain hoidettavaa. Piikkejä löytyikin sen verran, että ne olivat haitanneet syömistä, mutta muuten hammaskalusto on ikään nähden hyvässä kunnossa. Eläinlääkäri kehotti varaamaan uuden raspausajan kahdeksan kuukauden päästä, jottei pahoja piikkejä ehtisi syntyä. Samalla Jimppa sai myös rokotteen.

Tällaista mäkeä kelpasi kiivetä!

Hieroja puolestaan totesi, ettei hierottavaa juuri ollut. Edes Jimpan ainainen ongelma ristiselän kohdalla ei tällä kertaa vaatinut sen kummempaa avaamista. Osasyynä siihen on varmasti sopivaksi topattu satula, mutta ehkäpä myös tavallista ahkerampi sileän treeni sukulaistyttöni käydessä liikuttamassa vanhaa herraa sillä aikaa, kun olin reissussa. Pitäisi itsekin innostua tuuppailemaan useammin, niin saisi ruuna jumppailtua lihaksistoaan!

Tällaisia väliaikakuulumisia tällä kertaa. Syksyllä saattaisi olla mahdollisuus käydä taas matkakisoissa, jos kyytiasiat sun muut eivät aiheuta ongelmia. Odotan syksyä ja talvea normaalia innokkaammin, sillä etenkin talven tullen tallin maastoreitit lisääntyvät ja paranevat!

Onkohan olemassa mitään vihreää parempaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti