keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Vastaukset kysymyksiinne!

Kuvauspaikka täysi kymppi - Jimpan mielestä


Tässä tulevat vastaukset teidän lähettämiin kysymyksiin, kiitokset niistä! Täältä löytyy myös edellisen kysymyspostauksen vastaukset muutaman vuoden takaa, jos kiinnostaa lukea meistä vähän enemmän.  Toki aina saa kysyä postausten kommenteissa tai vaikka sähköpostilla, jos jotain tulee mieleen!

Oletko itse päättänyt Jimpan nimen? Miksi hän on juuri Jimppa, eikä vaikka Timppa?
- En ole. Jimppaa kutsuttiin Jimpaksi sen edellisessä kodissa, ja Jimpaksi se on jäänyt. Alkuun kutsuin Jimppaa Jimmyksi, mutta se ei lopulta pärjännyt Jimppa-nimeä vastaan. Jimppa ja Jimmy juontuvat sen oikeasta nimestä, joka on Jetset Jimmy, sen takia lempinimikin on J-alkuinen.

Mitä neuvoja antaisit tyypeille, jotka vähän pelkäävät hevosia, mutta haluaisivat päästä pelostaan yli?
- Etene pikkuhiljaa ja turvallisen, rauhallisen hevosen kanssa. Jos jokin pelottaa liikaa, ei sitä tarvitse heti tehdä, vaan aloittaa jostain vähemmän pelottavasta. Hevosen käyttäytymisestä lukeminen tai kysyminen voi myös auttaa, kun tietää, miten niiden kanssa toimitaan. Hyvä on myös muistaa, että hevoset ovat luonnostaan rauhallisia ja ystävällisiä eläimiä, eivätkä ne osaa tehdä tahallaan pahaa.

Mistä lähti innostus hevosharrastukseen?
- Olen pienestä pitäen ollut eläinrakas, joten harrastus eläinten parissa oli varmaankin itsestäänselvyys. Tykkäsin myös lukea hevoskirjoja. Lopullinen innostus lähti luultavasti ratsastustunneilta, kun vihdoin pääsi kokemaan, millaista hevosharrastus on.

Mikä on hauskin Jimppaan liittyvä muisto?
- Kaikki erityiset tapahtumat, kuten kilpailut, ovat jääneet mieleen. Hyviä ja hauskoja muistoja on syntynyt myös temppu- ja agilitypuuhissa. Etenkin uusien temppujen kanssa Jimppa yrittää välillä liiankin paljon. Joskus se on niin tosissaan, ettei sille voi kun nauraa.

Luetko muita ratsastusblogeja?
- Luen pääasiassa vain hevosblogeja, ja niitäkin vaihtelevalla aktiivisuudella. Kiireisinä aikoina blogien lukeminen jää usein kokonaan, mutta muulloin pyrin katsomaan kaikki uudet postaukset lukulistaltani.

Mitä mieltä olet sanasta heppa?
- Käytän sitä joskus itsekin, mutta yleensä se on sävyltään leikkisä. En ole varmaan koskaan käyttänyt heppa-sanaa tosissani, vaan miellän sen enemmänkin juuri sellaiseksi leikkisäksi, lapselliseksi sanaksi.

Oletko pelannut Älypään Ratsastus ja hevoset -osiota ja mikä on ennätyksesi siellä?
- Aika varmasti olen, mutta mitään tietoa ennätyksestä ei valitettavasti ole.

Mitä opiskelet?
- Opiskelen viestintätieteitä yliopistossa.

Käytkö töissä?
- Tällä hetkellä en. Kirjoitan parhaillani kandidaatintutkielmaa, joten tallin, kandin ja muiden syksyn kurssien lisäksi ei ole oikein mahdollista ottaa mitään ilman, että jokin osa-alueista kärsisi.

What is one common misunderstanding people have about owning a horse? Mikä yleinen väärinymmärrys ihmisillä on hevosen omistamisesta?
- That it's cheaper than taking classes every week. This is what I told my parents when convincing them to buy me a horse. Back then I thought this was true; now I know it's very far from it. People also think that to own a horse one must be filthy rich, which - I guess - is closer to the truth than the first one.
Se, että hevosen omistaminen tulee ratsastustunteja halvemmaksi. Tätä harhaluuloa käytin vakuuttaessani vanhempiani siitä, että heidän kannattaisi ostaa meille hevonen... silloin olin liian nuori ymmärtämään, että hevosen ostohinta on hyvin pieni osa siitä määrästä, jonka se tulee elinaikanaan kustantamaan. Useasti ihmiset myös ajattelevat, että hevosihmisten täytyy olla todella rikkaita, mikä toisaalta kuvaa sitä rahanmenoa paremmin.
 
What are some key personality traits for being a good horse owner? Hyvän hevosenomistajan tärkeimmät luonteenpiirteet?
- Patience, consistency, sense of humour, and creativity. To make progress you need to be patient and consistent; to cope with the time before any progress you need sense of humour and creativity. There are many other traits as well I could include (e.g. good spending habits and time management), but with these four you have a good base for success.
Kärsivällisyys, johdonmukaisuus, huumorintaju ja luovuus. Hevosten kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta, mutta niinä aikoina, kun mikään ei onnistu ja kaikki junnaa paikallaan, kuvaan astuvat huumorintaju ja luovuus. Näitä luonteenpiirteitä voisi listata useammankin (esim. hyvä rahan- ja ajanhallinta), mutta nämä neljä muodostavat hyvän pohjan menestykselle.

Jimppa on jo 18 v. Onko sulla suunnitelmissa vielä kilpailla Jimpalla?
- Jos Jimpan kunto sen sallii ja meillä siihen on mahdollisuus, niin kyllä. Haluaisin kilpailla Jimpan kanssa matkaratsastuksessa lyhyemmillä matkoilla ja ehkä käydä myös helpossa luokassa koulukisoissa. Esteitä en halua kisata tai edes hypätä, sillä se rasittaisi Jimpan jalkoja turhan paljon.

Tykkääkö Jimppa olla uudella tallilla?
- Se on viihtynyt mielestäni hyvin. Tällä tallilla on todella rauhallista, mistä Jimppa kyllä tykkää. Se myös saa heinää useamman kerran päivässä kuin edellisellä tallilla, mikä on sen hyvinvoinnin kannalta ehkä paras muutos. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti