Ensimmäinen treeni pelkällä kaulanarulla

by - 18.1.19

Niin ylpeä 💙
Vuosi on alkanut mukavissa merkeissä, kuten kuvista näkyy. Ensimmäistä kertaa ratsastin pellolla treenin alusta loppuun kaulanarulla, ja alkukankeuksien jälkeen Jimppa toimi super hyvin! Menimme tällä kertaa vain käyntiä ja ravia, koska olimme juuri saaneet enemmän lunta ja pakkasta, joten pohja oli tavallista raskaampi eikä Jimpalla ollut vielä tilsakumejakaan.

Aloitin tekemällä (tai yrittämällä) väistöjä käynnissä, jotka sujuivat kohtalaisesti. Jimppa lähti ennemminkin tekemään jotakin takaosakäännöksen tapaista, mutta sain sieltä pari väistöaskeltakin irti. Ravissa vaihtelimme suuntaa ympyröillä, välillä Jimpankin johdolla. Ruuna yritti taas niin kovasti olla hieno, etten vieläkään ole lakannut hymyilemästä! Positiivinen vahvistaminen erityisesti ruokapalkalla on nostanut sen motivaatiota huimasti ratsastuspuuhissa. Se on alkanut myös ymmärtämään "jatkamispyyntöäni", eli kun toistan innokkaasti "hyvä, hyvä!", Jimppa pyrkii jatkamaan kyseistä toimintoa (esimerkiksi asetusta sisälle).




Nyt lunta on tullut vieläkin enemmän, joten pääsemme treenaamaan kunnon hangessa! Aion kuitenkin aloittaa seuraavat treenit ensiksi suitsilla ja siirtyä verryttelyn jälkeen kaulanaruun, jotta me molemmat lämpenisimme ratsastukselle ja kaulanarulle paremmin. Vaikka tämä treenikerta menikin hyvin suoraan kaulanarulla, alku oli vähän kankea. Uskon, että kunhan saan lisää tuntumaa kaulanaruiluun, ei alkuverryttelyjä suitsillakaan enää tarvita.

Olen innoissani näistä kehitysaskelista! Vielä vuosi sitten en olisi uskaltanut kuvitellakaan, että jonain päivänä voisin ratsastaa Jimpalla ilman suitsia avoimella pellolla. On se vain niin huippu pieni hevonen! 💙


Muistutan vielä blogin Instagramissa olevasta arvonnasta, vielä on hyvin aikaa osallistua! Arvontapalkintona on kaulanaru - mikäs muukaan!

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Pitääkö siis olla Suomen kansalainen? Kyllä täällä Suomessa asuu vakituisesti muidenkin maiden kansalaisia, jotka osaavat kielenkin täydellisesti...��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pidä! Riittää, että asuu Suomessa. En tarkista arvontaan osallistuvien kansalaisuutta 😄

      Poista