Tammikuun 2020 hevosmenot

by - 31.1.20



Uusi vuosi, uudet kujeet - ainakin täällä blogin puolella! Tänä vuonna ajattelin kiusata itseäni ja kirjata ylös kaikki vuoden hevosmenot kuukausittain. Tätä on harrastanut ainakin Kaisa Muuliprojektista, ja vaikka en yleensä haluakaan miettiä, kuinka paljon rahaa tähän harrastukseen tuhlaantuu, on lukuja silti mielenkiintoista seurailla (masokistisesti).

Niinpä vuosi 2020 tulee jäämään muistiin myös rahanmenon saralta. Näitä on sitten kiva loppuvuodesta katsella ja miettiä, mihin kaikkeen muuhun tuonkin rahasumman olisi voinut käyttää. Mutta sen enemmittä puheitta, tässä tulee vuoden ensimmäisen kuukauden hevosmenot!


Kengitys 56 €
Hieronta 55 €
Rokotus 51 €
Tallivuokra (sis. heinät) 320 €

Yhteensä: 482 €


Tammikuussa huollettiin hevosta vähän joka suunnasta, mutta muuten otettiin ihan rauhassa. Meinasin myös tilata kaikkea turhaa mutta kivaa alkuvuoden alennusmyynneistä, mutta järki sai lopulta puhuttua minut ympäri. Sillä määrällä tavaraa, mikä täyttää meillä kaapit kotona ja tallissa, harrastaisi useampi ratsastaja useammalla hevosella ihan helposti, joten eiköhän siinä ole yhdelle ratsukolle ihan tarpeeksi materiaa.

Tässä kuussa olisimme voineet ottaa yhden valmennuksenkin, mutta rokotus sattui juuri samalle viikolle ja nosti Jimpalle päiväksi kuumeen. Siinä säästyi toki 50 euroa, mutta eipä sen sijasta päästy muutenkaan harrastamaan. Sehän hevosen omistamisessa onkin, että kulut juoksee, vaikka hevosen kanssa ei mitään voisi tehdäkään. Välillä tuntuu, että sitten kun hevonen olisi kunnossa, on itse joko sairas tai muuten estynyt harrastamaan, ja kun itse taas pystyisi treenaamaan, on hevonen saikulla, jumissa tai muuten vain käyttökiellossa. Mutta sitten taas, kun nämä hyvät hetket sattuvat molemmille samaan aikaan, on elämä ihan mahtavaa!

Lue myös nämä!

0 kommenttia