Poni Ponteva ja puomitunti

by - 29.6.14


Lauantaina suuntasimme Riikan pitämälle tunnille kahden muun ratsukon lisäksi. Siitä olikin jo vierähtänyt tovi jos toinenkin, kun viimeksi olimme hänen tunnillaan olleet. Koska Jimppa oli ollut niin hyvä ratsastaa viime aikoina, oletin sen olevan edes suunnilleen yhtä hyvä tälläkin kertaa. Mutta annas olla, kun kentälle kannettiin muutama puomi, ja Jimppa sai luvan mennä niiden yli! Se oli niin innoissaan, etten ole varmaan pariin vuoteen joutunut hidastamaan sen vauhtia kentän aitojen sisäpuolella. :D

Ja jalka nousee!


Punaiset kuvaavat puomeja, sininen ravia ja harmaa laukkaa
Tällainen oli tunnin päätehtävä. Sitä tultiin molemmista suunnista, kääntyen ensiksi ennen lyhyen sivun loppua suoralle puomien linjalle ravissa. Toisesta päädystä matka jatkui lävistäjälle, jolla ylitettiin puomi ja vastakkaisen sivun uralle saavuttaessa nostettiin laukka, jota jatkettiin pääty-ympyrälle.

Jimppa oli hommasta niin tohkeissaan, etten saanut sitä menemään ravissa niin hyvin ja hallitusti kuin edellisillä kerroilla. Se vähän harmitti, mutta oli mukava ratsastaa välillä näinkin eteenpäinpyrkivällä hevosella - normaalisti Jimppaa saa huomautella liikkumaan kunnolla eteenpäin vähän väliä, tai muuten se jää matelehtimaan.



Oli sen vauhdikkuudesta jotain hyötyäkin; laukat nimittäin onnistuivat todella hyvin! En ollut tainnut harjoitella oikeaa laukkaa sitten viime valmennuksen, jos ihan oikein muistan, joten odotukset olivat hyvin matalalla sen suhteen. Emme muutenkaan olleet nyt vähään aikaan laukanneet kovinkaan paljoa, joten minulle tuli yllätyksenä, kuinka nopeasti ruuna nosti oikeankin laukan ja jatkoi sitä molempiin kierroksiin ilman jatkuvaa muistuttelua. Tällä kertaa laukan ylläpitämisessä ei ollut mitään ongelmaa, vaan sen saamisessa alas raville! :D Laukasta innostuessaan Jimppa tyrkyttää usein peitsiä ravin sijaan tai nostaa uuden laukan, ja niin se toimi eilenkin. Peitsiräpellystä ei kuitenkaan kestänyt kuin muutaman metrin, ja sitten ruuna sai jalkansa järjestykseen ja ravin alle.

Laukannosto... :D



Sen olen huomannut, että tykkään tehdä omat alkuverryttelyt ilman muiden antamia ohjeita. Työskentelyvaiheessa kaipaan erilaisia tehtäviä, aiheita ja neuvoja, mutta verryttelyissä saan paremman otteen Jimppaan tehdessäni lempparitehtäviäni (kiemuraura volteilla ja neliö 4ever!) kaikessa rauhassa kuin seuratessani jonkun muun ohjeita. Toki on virkistävää, kun joku muu kertoo, mitä tehdä seuraavaksi, ja saan ohjeista itsellenikin ideoita, joita hyödyntää ratsastaessani itsenäisesti.



Haluan jo tässä vaiheessa ilmoittaa, että kesän jälkeen postaustahti tulee mitä luultavimmin hidastumaan entisestään. Muutan elokuussa Vaasaan opiskelemaan, enkä ainakaan tällä hetkellä voi edes harkita Jimpan ottamista mukaan, joten pääsen talleilemaan vain viikonloppuisin ja lomilla, jolloin yritän parhaani mukaan saada materiaalia tänne blogiinkin. Otan mieluusti vastaan aiheita myöhempää varten sellaisiin postauksiin, joihin ei välttämättä tarvitse uusia kuvia Jimpasta. :)

Lue myös nämä!

0 kommenttia