Arjen palasia

by - 31.8.14

29.7.
Tallikaveri letitti Jimpan päästä häntään, ja voi kun se näytti hienolta! Harmikseni harjan letti ei kauaa pysynyt siistinä, kun lyhyemmät jouhet alkoivat karkailemaan omille teilleen.

1.8. Maastolenkin päätteeksi kotimatkaa koristi kaksoissateenkaari!
2.8.
Jimpan liikunta on koostunut pääasiassa maastoilusta koko elokuun. Sateiden takia kenttä on ollut enemmän tai vähemmän käyttökunnoton, joten Jimppa on päässyt lenkkeilemään metsäteillä niin ajaen kuin ratsastaenkin.

5.8.
Huomio siirtyi Jimpan hampaisiin, kun poni tuntui ratsastaessa huonolta, juoksi alta ja vältteli tuntumaa. Viime raspauksesta olikin jo vierähtänyt suunnilleen vuosi, joten hammashuolto tuli tarpeeseen. Jimppa oli todella fiksusti! Se ei ole koskaan tarvinnut rauhoitusta, eikä siis tarvinnut nytkään. Raspaajakin kehui ruunan käytöstä ja sanoi myös, että sillä on ikäisekseen hyvät hampaat. Kulmahampaiden hammaskiveä ja ylähampaiden kasvua pitää pitää silmällä, mutta nekään eivät kuulemma ole niin justiinsa.

Linkki videoon

Edellisellä tallilla Jimppa sai yleensä aina itse mennä karsinaansa (luvan kanssa tietenkin), mutta nykyisellä tallilla emme ole sitä enää harrastaneet. Hyvin se kuitenkin näytti muistavan, milloin sai mennä ja mikä olikaan se oma karsina. :)

11.8.
Kävimme naapurustossa käveleskelemässä erään maastolenkin päätteeksi. Siellä oli Jimpan mielestä paljon jännittävää nähtävää, ja askelkin vähän reipastui oudossa ympäristössä.


13.8.

13.8.
Lähdimme illasta kärryttelemään maastoon. Aiemmin olen käyttänyt Jimpalla ajaessa olympia-kuolainta (tosin ohjat ovat olleet suoraan kuolainrenkaassa) ja meksikolaista turpahihnaa, mutta tällä kertaa puin ponille sen tavalliset päävehkeet. Hyvin toimi! Lenkin jälkeen Jimppa seisoi varustuspaikalla irti, eikä liikahtanutkaan sillä välin, kun kävin hakemassa riimun tallista. Se sai yöpyä sen yön ulkona tarhassaan, sillä talli oli pesty lattiasta kattoon.

17.8.
Toissasunnuntaina päätimme lähteä pitemmälle maastolenkille Kekajärvelle. Matka sujui hyvin, pääasiassa käynnissä huonon pohjan takia. Kohtasimme reissulla laitumella olevat lehmät, jotka olivat erittäin kiinnostuneita Jimpasta. Ruunapoika taas ei olisi halunnut tehdä tuttavuutta, ja jouduin sen taluttamaan lehmien ohi sekä meno- että tulomatkalla! Sain myös kuvaajan lähtemään autolla mukaan matkalle, joten lenkistämme on tulossa lisää ja yksityiskohtaisempaa materiaalia myöhemmin.

Hurja lehmäjengi
21.8.
Linkki videoon

18.8. maastakäsittelyä                                                           23.8. viimeinen maastolenkki

Linkki videoon

Kuten koko kuukausi, myös viimeiset päivät vietettiin maastoillen ja maastakäsitellen. Vuokraajaehdokkaat kävivät myös kokeilemassa Jimppaa, joten poni sai tutustua myös uusiin ihmisiin. Jopa sateella tehty maastolenkki sujui hienohelma-ruunalta mainiosti, vaikka yleensä se ei voi sietää sateessa tallustelua. Tällä kertaa se ei tuntunut edes huomaavan sadepisaroita, mutta vesilammikot se kiersi silti kaukaa. Ei siitä taida vesipetoa tulla :)

Linkki videoon

Yllä vähän videota meidän uudesta projektista, käynnissä myötäämisestä. Eräs päivä tajusin, että jos kerran Jimppa ymmärsi eteen-alas -muodon ravissa maastakäsittelyn kautta, se varmasti oppisi sen myös muissakin askellajeissa. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Olemme nyt muutaman kerran harjoitelleet myötäämistä käynnissä liinan päässä, ja Jimppa on jo saanut ideasta ihan hyvin kiinni.

24.8. viimeinen selfie                                                                    26.8. muistojen nurkkaus :)

Olen nyt vähän aikaa sitten muuttanut Vaasaan. Jimpan kuulumisia päivitellään minulle lähes päivittäin, joten pystyn rauhallisin mielin keskittymään omiin juttuihini täällä. Ruunalla menee hyvin, eikä se ainakaan vielä ole alkanut protestoimaan tutun ihmisen puuttumista mitenkään, vaikka tallinomistaja sellaisestakin vaihtoehdosta huomautti. Poika saa riittävästi liikuntaakin, sillä sain sille kaksi vuokraajaa käymään noin kerran viikossa äitini lisäksi. Siihen päälle löytyisi vielä kärryttelijöitäkin, jos joskus siltä tuntuu, että Jimppa kaipaisi vauhdikkaampaa menoa. :) Ponin hyvästä voinnista huolimatta en malta odottaa, että pääsen itse taas vauhtivaaria moikkaamaan ja sen kanssa puuhailemaan!

Lue myös nämä!

0 kommenttia