lauantai 18. huhtikuuta 2015

Yli viikon takainen ratsastuskerta

Kisojen jälkeen en ole päässyt ratsastamaan. Vieroitusoireet alkavat jo tuntumaan: huomaan miettiväni, mitä seuraavalla ratsastuskerralla kokeilisin tehdä eri tavalla, millaisen maastolenkin seuraavalla kerralla kävisin, mitä temppua opettaisin... välillä tulee mietittyä todella tavallisia arkipäivän asioita, kuten miten Jimppa ensimmäisenä karsinaan päästyään käy tarkastamassa ruoka-astian tai yrittää harjatessa halata aina, kun olen sen kaulan lähettyvillä. Näitä ei tule ajateltua silloin, kun tallilla käy lähes päivittäin, mutta aina vähänkään pitemmän tauon aikana alkaa ikävä hevosmaailmaan kasvaa. Onneksi ei enää kauaa, kun taas pääsen ratsastamaan tai ajamaan tai leikkimään Jimpan kanssa!

Vähän yli viikko sitten kävimme maneesilla muistelemassa raviohjelmaa ja katsomassa, kuinka pahalta harjoitusraviyritykseni näyttää, jottei sitä tarvitsisi stressata itse radalla. Jimppa oli aika menevällä tuulella, ja etenkin pysähdykset tuottivat hankaluuksia.

Ilmeestä päätellen tässä varmaan taas valitetaan jostain...

Olemme ottaneet laukassa taas yhden askeleen eteenpäin, mutta samaan aikaan puoli askelta taaksepäin. Jimppa on alkanut rentoutumaan edestä ja myötää laukassakin jo paremmin, mikä on meille suuri edistysaskel. Sillä on kuitenkin ollut erimielisyyksiä vasemman laukan nostojen suhteen, ja ravista sitä ei ole saatu nostettua oikein mitenkään päin. Käynnistä se nousee näppärästi, ja oikea kierros on yllätyksekseni muuttunut nostojen suhteen todella helpoksi. Pääsemme piakkoin taas valmennukseen, joten sieltä toivon saavani apua laukkaankin.

Tällä maneesikerralla oli tarkoitus treenata myös laukkaa, mutta jätimme sen pois listalta toisen ratsukon ollessa myös vähän vauhdikkaammalla tuulella laukan suhteen. Käynti-ravi -meininki riitti meille mainiosti tälle kerralle, sillä senkertaisen ratsastuksen tavoitteena oli vain toimia jonkin sortin kenraaliharjoituksena. Jimpan kanssa sileällä menoa on rajoitettava riittävästi, sillä se kyllästyy siihen todella nopeasti. Jo pari-kolme kertaa viikossa saa sen turhautumaan, eikä se jaksa motivoitua työskentelemään. Silloin kunnon maastoilu- ja temppuputki onkin tarpeen, jotta poni jaksaisi taas keskittyä!

Alla olevalla videolla menemme muistaakseni loppuraveja tai ainakin ratsastuksen loppupuolen raveja. Pyörimme tietenkin suosikkitehtävälläni kolmikaarisella voltein maustetulla kiemurauralla, se on vain paras tehtävä ikinä, jos Jimppaa tarvitsee rauhoittaa ja saada keskittymään. Ja muutenkin. Loistotehtävä.

Linkki videoon

3 kommenttia:

 1. tosi kiva postaus!:) juuri löysin blogisi tubesta ja sait minusta uuden aktiivisen lukijan ja tilasin kanavasikin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja jos muuten haluat käydä kurkkaamassa minunkin blogini niii osoite on neljallakaviolla.blogspot.fi

   Poista
  2. Kiitoksia, kiva kun löysit tänne! Kävin tsekkaamassa blogisi ja liityin lukijaksi, issikat ovat lähellä sydäntäni :)

   Poista