sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Tee-se-itse jouluinen otsapantaJouluaattoon on enää viikko! Senpä takia vuorossa olisi helppo ohje itsetehtyyn jouluotsapantaan, joka sopii paremmin kuin hyvin jouluisiin yhteiskuviin - tai miksei vaikka lahjaksi. :)

Satiininauha 2 e (Tiger), pienet kulkuset 1,49 e (Lidl). Neppareita voi halutessaan käyttää pannan kiinnityksessä, 2,50 e


Otsapantaa varten tarvitset:

  • Nauhaa tai muuta kangasta (esimerkissä satiininauhaa)
  • Jouluisia koristeita, esim. kulkusia
  • Neula ja lankaa/ompelukone (tai liimaa)
  • (Tarranauhaa tai neppareita, jos haluaa tehdä erilaisen kiinnityksen)


Leikkaa nauhasta riittävän pitkä pätkä. Esimerkiksi full-kokoiseen päähän sopii noin 40-43 cm pitkä otsapanta, mutta mittaamalla käytössä olevan otsapannan tai hevosen otsan saat tarkemman tuloksen. Jätä nauhan molemmin puolin muutama sentti ylimääräistä taitoksia varten.

Itse ompelin taitokset käsin, mutta ompelukoneella lopputulos olisi varmasti siistimpi ja kestävämpi

Taita nauhan päät sisälle niin, että nauhan väliin jää riittävästi tilaa suitsien niskahihnaa varten. Ompele/liimaa sitten taitettu pää kiinni nauhaan. Halutessasi voit myös ommella esimerkiksi tarranauhaa tai nepparit, jotta otsapannan vaihto olisi helpompaa.

Sommittele koristeet otsapannan etupuolelle ja ompele tai liimaa ne kiinni. Ja valmista tuli!Satiininauha ei vaikuttanut kovin kestävältä, mutta rekvisiittana ja koristeotsapantana se tulee toimimaan silti oikein hyvin. Jimppa ei välittänyt kulkusten kilisystäkään, vaikka sillä ei tietääkseni ole ennen pidetty mitään kilisevää aivan korvien juurella.

Muutenkin Jimpan kanssa on mennyt mukavasti, ja jalkaongelmat näyttävät jättäneen meidät rauhaan! Vihdoin saimme myös tilsakumit alle, joten nyt lumi saa meidän puolestamme jäädä pysyvästi maahan.

Olisi myös hauska nähdä, jos joku innostuu askartelemaan jouluisen otsapannan ohjeen avulla! Eli jos haluaa, voi alle linkata oman versionsa tai tägätä Instagramissa @nelistelya :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti