Hevosaiheisilla verkkokursseilla voi kehittyä etänä

by - 26.3.20


Lähestulkoon kaikki kurssit, luennot, ratsastustunnit, valmennukset sun muut tapahtumat ovat nyt peruttu ja jäädytetty vähintäänkin muutamaksi viikoksi. Varsinkin pienyrittäjät ovat nyt kovilla, kun asiakkaat ovat kotona rahojensa kanssa, eikä kukaan tiedä, kauanko tätä tulee jatkumaan. Montaa varmasti tympii, ettei nyt pääse oppimaan ja kehittymään, mutta hätä ei ole tämän näköinen! Verkosta löytyy nimittäin vaikka minkälaisia kursseja, jotka voi suorittaa täysin etänä. Verkkokurssit ovat usein lisäksi ajasta riippumattomia, joten ne sopivat myös niille, jotka eivät ehdi säännöllisesti istumaan koneen ääreen tiettynä aikana. Ja mikä parasta, verkkokursseilemalla tuet samalla niitä järjestäviä yrittäjiä!

Minä pidän verkkokursseista, vaikka lähiopetuksessakin on puolensa. Verkossa materiaaliin voi tutustua rauhassa ja siihen voi palata, jos myöhemmin huomaa sitä tarvitsevansa. Tämä sopii minunlaisilleni ihmisille, jotka eivät joka päivä ole niin vastaanottavaisia uudelle informaatiolle 😄 En ole vielä käynyt kovin monella verkkokurssilla, mutta tähän asti kokemukseni ovat olleet oikein positiivisia. Tässä postauksessa listaan muutamia mielenkiintoisia verkkokursseja ja niitä järjestäviä tahoja, joista toivottavasti löytyy jokaiselle jotakin.

Coaching with Connection: Katariina Alongi vetää istunta- ja tunneverkkokursseja tiettyinä aikoina. Kävin viime vuoden lopulla CwC-istuntaverkkokurssin ja voin sanoa, että se oli täysin hintansa arvoinen! Katariina osaa selittää asiat hyvin ymmärrettävästi ja havainnollistaa oppejaan videoin ja kuvin. Uskon, että myös Herkät ja rohkeat ratsastajat -kurssi on myös vähintään yhtä opettavainen kuin tuo istuntakurssikin. Suosittelen!


Hevoskoulutus.fi: tarjoaa monipuolisen valikoiman hevosaiheisia kursseja kaikille hevosten kanssa toimiville. Olen käynyt yhden heidän kurssinsa, ilmaisen "Helppo tasapainoharjoitus hevoselle" -kurssin, joka vakuutti ainakin minut. Selkeät, helposti ymmärrettävät ohjeet ja helppokäyttöinen alusta - eikä hinnatkaan päätä huimaa.

Tsekkaa esimerkiksi nämä kurssit:
- Hevosen jumppaamisen perusteet
- Ylipainoisen hevosen laihduttaminen
- Ohjastuntuman vaikutus ja ongelmanratkaisu


Hevostaito Akatemia: meidän entisen valmentajamme tarjoamia verkkokursseja hevosen käsittelyyn ja koulutukseen liittyen. Näitä en ole itse käynyt, mutta Mervin pitämillä lähiopetuskursseilla olen aikaisemmin ollut ja niistä kyllä tykännyt. Mervi osaa selittää asiat hyvin selkeästi, joten uskon, että sama pätee myös verkkokursseihin.

Tsekkaa esimerkiksi nämä kurssit:
- Hevosen maasta käsin kouluttaminen 1 & 2


Kivijalka kuntoon ratsulle, osa 1: tässä yksi ainakin minulle uusi tuttavuus, talli Witherslaken pitämä verkkokurssi. Seuraava aloitusajankohta on 1.4., joten vielä ehtii ilmoittautua mukaan! Kurssi kuulostaa siltä, että sopii varmasti jokaiselle, oli hevosena sitten kokenut ratsu tai vasta aloitteleva sellainen. Jos olet käynyt tämän kurssin, olisi kiva kuulla, mitä mieltä olit!


Kokonaisvaltaisen kavionhoido perusteet: Vainikan Aitan järjestämä verkkokurssi kavionhoidosta. Tästä olen kuullut todella paljon positiivista palautetta ja monet ovat tätä suositelleet ihan kaikille, olipa oma hevonen sitten kengätön tai kengällinen. Itse en ole tätä verkkokurssia käynyt, mutta kuulemani perusteella uskallan suositella tätä myös.


Project Happy Athlete: Ninaltakin löytyy nyt jo muutama mielenkiintoinen verkkokurssi, jotka kannattaa käydä tsekkaamassa. En ole itse näitä kursseja tällaisinaan käynyt, mutta vuodentakaisen yhteistyön ansiosta olen päässyt tutustumaan Ninan tekemiin verkkomateriaaleihin. Voin suositella myös näitä!

Tsekkaa esimerkiksi nämä kurssit:
- Ruokapalkan käytön alkeet
- Kaulanarulla ratsastus


Nämä kurssit ovat kaikki suomenkielisiä ja kotimaisia. Jos muutkin kielet sujuvat, kannattaa toki katsella lisää verkkokursseja myös ulkomailta. Tältä listalta löytyy kuitenkin jo sen verran paljon erilaisia kursseja, että näidenkin kanssa riittää kyllä opiskeltavaa!

Tuleeko mieleen muita kursseja, jotka jäivät listan ulkopuolelle? Kerro kokemuksesi ja suosittele lemppariasi! Haluaisin itsekin käydä piakkoin jonkun verkkokurssin, mutta kun vaihtoehtoja on niin paljon, on vaikea päättää, minkä aloittaisi seuraavaksi.

Lue myös nämä!

0 kommenttia