Uusi satula!

by - 9.3.12

Tänään tallilla kävi satulaseppä. Hän kävi Jimpan selän läpi ja totesi takaosan olevan aivan jumissa. Etuosa ei onneksi ollut, kiitos porkkanavenyttelyjen! Sään viereen oli kerääntynyt vähän nestettä. Mutta olin kyllä todella tyytyväinen itse Jimppaan, vaikka outo ihminen tulikin painelemaan jumissa olevia lihaksia. Itse asiassa Jimppa oli aivan ihastuksissaan ja olisi varmasti lähtenyt satulasepän mukaankin jos olisi saanut! :D

Saimme hyviä neuvoja ja opimme paljon uutta niin satuloista kuin hevosistakin. Meitä neuvottiin ostamaan arnikaa ja hieromaan sitä jumikohtiin. Nyt etsinnässä on hieroja tästä läheltä, yksi hyvä jo löytyikin. Olen kyllä ollut loppupäivän oikein iloisella tuulella, kun saatiin tuo satulahommakin pois alta ja korjattua. Kokeilimme lähemmäs kymmentä satulaa, joista kolme pääsi finaaliin, mutta ratsastustestin läpäisi vain yksi. Nyt puhdistusta odottelee minulle uusi, mutta oikeasti käytetty Morris & Nolanin musta koulusatula. Se oli sopiva niin minulle kuin hevosellekin, ja kun emme esteitä paljoa hypi, niin myöskin käyttöön sopiva satula. Nyt ei enää tuoli-istunta vaivaa, eikä Jimpan selkä rasitu turhaan!

Jimppa sai taas kerran paljon kehuja käyttäytymisestään, kun jaksoi olla rauhassa eikä välittänyt mistään paineluista sun muista. Ainoa miinus oli ratsutuksessa heitetty pukki, mutta pistetään se aivan hirveän tuulen ja huonon pohjan piikkiin :)) Ja jumien. Kahden viikon kuluttua satulaseppä aikoi tulla käymään katsomassa maneesilla että missä kunnossa sitä sitten ollaan! Toivottavasti paremmassa ja satula vähintään yhtä hyvässä. :D


Voi ei, nyt ei kyllä sovi niin mikään tuon satulan kanssa! Onneksi suitset ovat tosi tummanruskeat, mutta eihän minun uudet suklaanruskeat ratsastushousut (sekä ruskea kypärä, ruskea ratsastustakki ja ruskeat ratsastushanskat) sovi nyt enää tuohon mustaan satulaan! :D Pitääköhän nyt ostaa kaikki uusiksi... ainakin jalustinhihnat pitää hankkia mustina, mutta eiköhän me muuten pärjätä noilla vanhoilla. :) Tuohon satulaan ostimme myös S-satulavyön, kun se vanha ei enää passannut noin hienoon satulaan.

Satulaseppä sanoi myös, että Jimppa ei ole mikään normaali kapea lämppäri, vaan oikeastaan aika leveä. Muutenkin heppa oli rakenteellisesti oikein sopiva satuloille ja saanut selkään ihan oikeita lihaksia! Eli jotakin on kuitenkin tapahtunut tässä kolmen vuoden mittaan. :D Ainiin, Jimppahan on nyt ollut omistuksessani kaksi vuotta, tuossa 1.3. oli meidän vuosipäivämme! :)

Nyt sitten olisi ylimääräisenä pölyttymässä tuo meidän vanha Stübbenin penkkimme. Se sopisi kapeaselkäiselle lämppärille hyvin ja lähtisi halvalla, joten kiinnostuneet ottakee yhteyttä! ;)


Lue myös nämä!

0 kommenttia