Miten yskä selätetään?

by - 24.10.12

Heippa!
Nyt ollaan päälle viikko menty ihan kevyesti Jimpan kanssa. Ratsastuskerrat ovat koostuneet käynnistä ja yhdestä tai kahdesta ravipätkästä, eikä Jimppa ole reagoinut liikuntaan mitenkään muuten, kuin että joskus on yskinyt pari kertaa. Enemmän se on kuitenkin yskinyt sisällä tallissa. Ratsastaessa se on tuntunut kivalta, vaikka välillä ruunaa ärsyttääkin mennä niin kevyesti ja rauhassa. (:

Tänään menimme sitten maneesiin tarkoituksena opettaa Jimppaa katsomaan jalkoihinsa puomeilla, koska se on kompastellut näkymmättömiin esteisiin nyt muutamilla ratsastuskerroilla. Ehdittiin pari kertaa mennä käynnissä puomien yli ja ottaa vähän ravia, kun Jimppa rupesi hengittämään raskaammin ja rohisemaan. Kävelin sen kanssa sitten jonkun aikaa ihan pitkillä ohjilla, tulin alas ja lähdin takaisin talliin. Kotimatkalla ja tallissa se ei yskinyt tai rohissut ja hengittikin normaalimmin kuin maneesissa.

Tänään ei saatu haettua matolääkettä, mutta huomenna yritetään uudestaan ja samalla ajateltiin kysyä tuosta yskästä, jos ell osaisi jotain siitä sanoa.


Lue myös nämä!

0 kommenttia