Kokkolan matkaratsastuskisat 29.9.

by - 30.9.13


Heippa!

Nyt on meidän ensimmäiset matkaratsastuskisat takana! Olin jo pitkään haaveillut kyseisen lajin kokeilemisesta, mutta kun lähimmät kisat olivat aina vähintään 300 kilometrin päässä... nyt meitä kuitenkin onnisti, kun Kokkolassa järjestettiin harjoitusmatkaratsastuskisat Lucky-tallilla yhteistyössä K-GR:n nuoristotoimikunnan kanssa. Ja hyvin järjestettiinkin! Maastot olivat mahtavat, toiminta sujuvaa ja kisat kaikinpuolin hyvin suunnitellut.

Tallille suuntasimme yhdeksän aikaan laittamaan Jimpan valmiiksi matkaa varten. Tien päälle pääsimme lähtemään puoli kymmeneltä, eli täysin aikataulussa. Jimppa mennä sujahti traileriin, vaikka viime kerralla se oli ruunalle jostain syystä ongelmallista...



Kisapaikalla Jimppa sai mussuttaa heiniään tarilerissa vielä jonkin aikaa, kun kävin ilmoittautumassa, reittiselostuksessa ja valmistelin muutenkin itseäni starttiin. Olimme toisen luokan kolmannessa ryhmässä, joten meillä oli reilusti aikaa ennen lähtövuoroamme.

Kumpaahan jännitti enemmän? :D
Eniten minua jännitti eläinlääkärin tarkastus, sillä Jimppa oli aika täpinöissään päästyään ulos kopista. Syke oli kuitenkin 48, joten siitä ei kisaaminen jäänyt kiinni. Vasemmassa takajalassa oli kyllä nestettä, mutta liikunta auttoi siihenkin, ja turvotus laski kokonaan.

Taluttelin Jimppaa vielä tarkastuksen jälkeen, kunnes oli aika varustaa poni ja hypätä kyytiin! Jimppa tuntui siltä, kuin se olisi voinut lähteä lentoon hetkenä minä hyvänsä, joten vähän huolestutti, miten matka sujuisi. :D Matkana oli siis 15 kilometriä, joka näin jälkikäteen oli turhan lyhyt. Olisimme hyvin voineet mennä pitemmän matkan (24 km), mutta se jääköön sitten ensi kerralle ;)



Jättäydyimme alussa vähän kauemmaksi muista, kun Jimppa kävi niin kuumana, eikä meinannut pysyä käynnissä ollenkaan. Laukkasimme aika paljon (koska Jimppa ei omasta mielestään osannut enää ravata...), ja Jimpalle nousi hieman hikikin pintaan säheltäessään miten sattuu. Mutta sitten kun otimme edellä menevät kiinni ja lyöttäydyimme samaan porukkaan, Jimppakin jaksoi rauhoittua. Olisi siis kannattanut heti aluksi vain kulkea muiden mukana, eikä alkaa sooloilla ollenkaan. :D


Selvitimme lenkin yhdessä ja puolessa tunnissa, keskinopeutena 10 km/h, mihin olinkin tähdännyt. Minulla oli Sports Tracker päällä, joten saatoimme siitä tarkistaa välillä, missä mentiin ja pitikö vauhtia nostaa/laskea. Loppumatka mentiinkin rauhallisesti hölkäten ja kävellen, eikä maaliin tullessa Jimpasta huomannut ollenkaan, että se oli juuri käynyt heittämässä 15 kilometrin lenkin.

Maalissa!

Menimme eläinlääkärin tarkastukseen varmaan 5-10 minuutin kuluttua maaliin tulosta. Syke oli vain 44, mikä oli aika huvittavaa, kun ennen lenkkiä se oli korkeampi kuin sen jälkeen. :D Kun suoritus oli päästy hyväksytysti läpi, kävelytin Jimppaa vielä ennen lastaamista. Heitin sille villaloimen päälle, kuljetussuojat jalkaan ja pissatauon jälkeen Jimppa pääsi taas koppiin syömään. Ja taas kerran se meni sinne tuosta vain sen enempiä miettimättä!



Odottelimme sitten palkintojenjakoa, johon piti mennä jalan ilman hevosta. Kaikki palkittiin ruusukkein ja jokainen sai myös pienen tavarapalkinnon. Minun pussukastani paljastui pipo, muistilappuja ja avaimenperätaskulamppu :) Palkintojenjaon ja erittäin vauhdikkaan kunniakierroksen jälkeen pääsimmekin lähtemään kotiin vähän neljän jälkeen.


Jimppa pääsi kotona jaloittelemaan ja piehtaroimaan hetkeksi kentälle, jonka jälkeen laitoin sen kylmäysletkuihin ja siitä sitten karsinaan herkuttelemaan porkkanoilla, jotka se todellakin oli ansainnut!

Kyllä tuo poni osaa vain yllättää - ja hyvällä tavalla! Yllättävää oli myös se, miten vähän jännitin koko kisaa, vaikka olen aina luullut olevani järkyttävä jännittäjä :D Nyt syttyi kuitenkin kova halu päästä uudestaankin matkaratsastuskisoihin, joten pois alta risut ja männynkävyt - täältä me tullaan! ;)

P.S. Meidän lenkkejämme voi seurata myös Sports Trackerin sivuilta täältä.

Lue myös nämä!

5 kommenttia

  1. Vau olipa tosi kiva postaus! Mekin oltiin vasta vähän yli viikko sitten matkakisoissa, ja harmi etten tiennyt että Kokkolassa olisi ollut harjoituskisat, nimittäin olisi ollut sinne paljon lyhyempi matka kun Parikkalaan jossa oltiin. Aijotko osallistua jatkossakin matkaratsastukseen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OHO! Mulla meni Kokkola ja Kerava sekaisin :D Ei olisikaan siis ollut lyhyempi matka, todellakaan :D

      Poista
    2. Kiitos paljon! Kyllä ajatuksena on ollut jatkaa matkaratsastuksen parissa, jos vaan Jimpasta siihen hommaan on :) Näillä näkymin tämän lajin pitäisi sille sopia, joten eiköhän meitä ala näkymään matkakisoissa jatkossakin! ;)

      Poista
  2. voi että, oon itekkin haaveillut matkaratsastuskisoista jo pitkään, mutta täältä Kainuun perukoilta on hankala lähteä mihinkään ja omaa koppia kun ei ole, niin ei sitä lainakoppiakaan saa aina haluamalleen päivälle :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei ole omaa koppia, joten se on aina vähän tuurista kiinni, pääseekö lähtemään minnekään kauemmaksi. :/ Onneksi tähän mennessä on aina löytynyt koppi lainaan!

      Poista