Mervi Pakolan valmennukset ja uusia hankintoja

by - 7.9.13

Heippa!

Torstaina 5.9. oli Mervin valmennus. Aloitimme valmennuksen juoksutuksella, sillä halusin saada vähän neuvoja siihen, miten saisin Jimpan kuuntelemaan paremmin etenkin ravinostoissa. Mervi neuvoi ottamaan ravikäskyksi vain yhden merkin, eikä miljoonaa eri ääntä, kuten olen aiemmin tehnyt. :D Nyt pitää muistaa käyttää aina samaa ääntä, eikä vaihdella käskyä joka juoksutuskerralla...


Jätimme ratsastuksen tältä kerralta pois, koska Jimppa tahditti ravissa vasenta etustaan, ja menimme koko valmennuksen maasta käsin. Harjoittelimme ympyrätyöskentelyä, joka alkoi sujumaan aika hyvin loppua kohden! Aluksi Jimppa ei edes tajunnut pyyntöäni lähteä ympyrälle, se vaan seisoi paikallaan, vaikka kuinka yritti köydellä naputella liikkeelle... mutta sitten kun se sen tajusi, seuraava kerta menikin jo paremmin! :)

Ympyrätyöskentelyn harjoittelua


Jimpan valmennuksen jälkeen nousinkin Pastorin selkään, ja menin sillä heti perään toisen valmennuksen. Ruuna oli aluksi vähän häslä, kun kentällä oli niin paljon porukkaa yhtä aikaa ja vielä esteitäkin, mutta sitten se rauhoittui ja menikin oikein hyvin! Ravia sai aluksi vähän hakea, sillä Pastori ei olisi millään jaksanut juosta kovin pitkästi. :D Lopuksi se kuitenkin ravasi todella nätisti ympyrällä, otti rauhallisesti käyntiin ja pysähtyi herkästi. Hieno poika! :)



Eilen juoksutin Jimppaa irtona kentällä katsoakseni, onko se vielä epäpuhdas. Helpotuksekseni se ravasi taas puhtaasti, ja taipuikin nyt paremmin kuin eilen! Luulen torstain epäpuhtauden johtuneen keskiviikkoisesta laukkaamisesta, sillä menimme pitkästä aikaa pitemmän matkaa reipasta laukkaa.


Sitten ostoksiin! Olen juuri aloittanut uudessa työpaikassa, ja sen huomaa. :D Jo ennen ensimmäistä palkkaa laitoin Horzelle tilauksen, josta olin jo pitkän aikaa haaveillut. Tilasin uudet, nylonilla vahvistetut jalustinremmit (hyvästi itsestään pitemmäksi venyvät jalustimet! Toivottavasti :D), jalustinkumit ja D-rengasnivelen, joka oli näistä ostoksista se halutuin. :) Racesafen turvaliivin ostin yksityishenkilöltä, ja siitäkin olen hyvin iloinen! Vihdoin löytyi minulle sopivan kokoinen, hyvä palaturvaliivi edullisesti. Tätä oikein haluaa käyttää ratsastaessa, kun se ei tunnu niin tönköltä ja ahdistavalta kuin edellinen turvaliivini.

Nyt kun puhelimeni netti saatiin toimimaan, pystyn vihdoin tallentamaan lenkkimme Sports Trackeriin. Tässäpä nyt kaksi kuluneen viikon maastolenkkiä kaikkine tietoineen:

3.9. Löysimme uuden, täydellisen metsälenkin, josta löytyi niin pikkumäkiä, maastoesteitä, lampia kuin kinttupolkujakin. Se olisi jatkunut vielä vaikka mihin, mutta käymme tutkimassa lisää paremmalla ajalla :)

4.9. Lyhyt maastolenkki ja muutama kierros hiittisuoralla.

Lue myös nämä!

2 kommenttia