Ensimmäinen hackamorekokeilu

by - 5.4.14


Viime maneesikerran jälkeen mielessäni on pyörinyt kutkuttavia ajatuksia kuolaimettomista. Koska olen opettanut Jimpan alun perin myötäämään paineesta turvalle ja niskaan, ei siirtyminen kuolaimista naruriimuun viime kerralla ollut ongelma eikä mikään. Sain hackamoren lainaan Jennalta, ja toissapäivänä tutustuimme siihen jo maasta käsin. Olisin halunnut saada hackamoren vielä pikkuisen ylemmäs, mutta valitettavasti poskiremmeihin ei saanut tehtyä enempää reikiä.

Maneesissa otimme alkuun maastakäsin muutamia kääntymisiä ja pysähtymisiä, ihan vaan varmuuden vuoksi. Sitten nousin selkään, ja lähdin ratsastelemaan ympyröitä, pysähdyksiä, peruutuksia ja kiemurauria käynnissä sekä ravissa. Jimppa oli paljon reippaampi, kuin yleensä, eikä raviin siirtymisissä peitsannut kertaakaan!

Kaikki sujui ihan mukavasti, kunnes halliin tuli käymään koira isäntänsä kanssa rämistelemään. Se järkytti pienen ponin mieltä niin, että koiran lähdettyä Jimppa tuijotti ja puhisi vielä pitkään ovipäätyä kohti, eikä suostunut menemään päädyn läheltä kuin sivuttain juosten. Se luuli koiran yhä piileskelevän jossain estetolppien ja puomien keskellä, koska ei ollut nähnyt vieraan poistuvan maneesista. Ei Jimppa sitä tajunnut, vaikka kävin sille ihan kädestä pitäen näyttämässä, ettei siellä päädyssä ole mitään.

Saimme kuitenkin otettua laukkaa molempiin suuntiin, ja loppujen lopuksi Jimppa unohti pelätä ovipäätyä, ja pääsimme siitäkin kulkemaan taas rauhassa. Oikea laukka nousi todella nopeasti verrattuna aikaisempiin yrityksiin! En tiedä, oliko hackamorella asiaan mitään osuutta, mutta laukka nousi miltei samalla sekunnilla, eikä siihen mennyt puolta ympyrää kuten yleensä. Eikä Jimppa myöskään protestoinut sille vaikeaa suuntaa niin paljoa kuin normaalisti (ts. ei pukitellut :D).

Haaveissani olisi hankkia ihan oma hackamore/kuolaimeton (miten siisti olisi sähkönsininen flower!!), jolla voisi mennä maneesissa ja kentällä. Miksei joskus maastossakin, jos (tai toivon mukaan kun) voin luottaa siihen, että Jimppa vauhdin hurmassaankin vielä pysähtyy kuolaimettomilla.

Alla koostetta eiliseltä. Aika raa'alla kädellä jouduin videota pätkimään, sillä en halunnut ulkopuolisten puhetta ja liikehdintää videon taustalle kuulumaan. Harmikseni kamerasta loppui akku ennen aikojaan, joten laukat jäivät kokonaan kuvaamatta :(


Lue myös nämä!

0 kommenttia