Actionkamera testissä maneesissa

by - 29.3.14

Eilen päätin ulkoiluttaa ensimmäistä kertaa uutta kameraperheen jäsentä, Isaw Extreme -actionkameraa. Tällä kertaa en sitä käyttänyt kypäräkamerana, koska kameran mukana tuli vain liimapinnalla toimivia kiinnikkeitä, joihin en luota tarpeeksi. :D Ostoslistalla onkin siis kameralle tarkoitettu kypärähihna, niin sitten päästään kuvaamaan menoa selästä käsin!

Menimme siis maneesiin humputtelemaan, vaikka sää olikin lämmin ja aurinkoinen. Onneksi samanlaisia päiviä on nyt ollut enemmänkin, joten olemme päässeet käyttämään niitä hyväksemme maastoilun merkeissä. Laitoin Jimpalle kolmipalakuolaimet kokeiluksi suuhun, sillä minulle sanottiin, että ne voisivat sopia ruunalle. Otin mukaan myös D-nivelet varmuuden vuoksi sekä naruriimun - ja tietenkin kameran!

 

Extreme -actionkameran mukana tuli muutamia kiinnikkeitä, ruuveja, USB-liitin sekä vedenkestävä kotelo. Tähän kameraan sopivat GoPron kiinnityslisäosat, joten jos ei Isawin tuotteita mistään löydy, voi huoletta hankkia GoPron vastaavan. Kamerassa oli yllättävän hyvä kuva ja äänentoisto, sillä pystyy myös ottamaan still-kuvia ja kaiken voi nähdä ja toistaa kameran ruudusta (tai vaihtoehtoisesti kameraa voi ohjata ja seurata älypuhelimella). Tätä tulen varmasti käyttämään ahkerasti! Akunkin pitäisi kestää pari tuntia, joten tällä saa kuvattua pitemmänkin maastolenkin kokonaan.

Oliko siinä riittävästi mainospuhetta? :D Ostin Jimpalle uuden riimunkin, kun niitä myytiin niin halvalla (2,50 e). Videolla sitä ponille testaankin. Riimussa on jotain heijastinmateriaalia, mikä on aina hyvä plussa etenkin, kun jätän tämän riimun tarhakäyttöön. Jos Jimppa joskus keksisi karata pimeällä, olisi sillä edes pikkuisen heijastimia mukana! Samalla ostosreissulla löysin hyönteiskarkotetta, jonka hinta oli tippunut 35 eurosta 10,50 euroon. Kunhan kesä ja kärpäset tulevat, pääsen karkotetta testaamaan, onko se hintansa veroinen.

Tämän näköinen pullo kyseessä

Yhden huonon puolen keksin actionkamerasta: materiaalin määrä! Kun kamera kuvaa koko ratsastuksen ajan, on tuskaista alkaa karsia pätkiä pois. Kukaan ei kuitenkaan jaksaisi katsoa yli 40 minuutin videota, ja ehtisin varmaan kuolla vanhuuteen ennen kuin saisin sen ladattua Youtubeen. Tästäkin videosta oli aluksi tulossa yli 15 minuuttia pitkä, mutta sain kuin sainkin sen lyhennettyä yhdeksään minuuttiin.

Ensiksi ratsastin maneesissa kolmipaloilla käynnissä ja ravissa. Kokeilin CR-tunnilta oppimaani pohkeenväistöä keskihalkaisijalla, ja kyllähän se toimi! Jimpan väistöt ovat kaukana siitä oikeasta ja täydellisestä, mutta minulle riittää, että hevonen ymmärtää edes astua sivulle.

Tällä kertaa Jimppa ei mennyt kovin hyvin. Se oli pohkeelle hidas ja muutenkin tahmea, eikä rentoutunut ravissa samalla tavalla kuin aikaisemmin. Naruriimulla se oli ehkä vähän parempi, mutta koska ruuna oli niin laiskalla tuulella, jätin oikean laukan harjoittelun kokonaan pois. On mielestäni parempi treenata sitä silloin, kun hevonenkin on mukana hommassa pirteämmin, muuten siitä jää paha maku suuhun molemmille. Vasenta laukkaa otimme kuitenkin jonkun verran, ja se meni paremmin kuin vähään aikaan! Välillä tuli rikkoja raville, mutta nopeasti laukan sai korjattua takaisin. Vauhtia olisi saanut olla vähän enemmän, jotta laukan laatu olisi ollut parempaa, mutta hiljaa hyvä tulee. ;)

Linkki videoon
1:30 alkaa ratsastus kuolaimilla, 3:20 alkaa ratsastus naruriimulla

Lue myös nämä!

6 kommenttia

  1. Tuo FlyStar-ötökkämyrry on ihan ok-karkoite hyönteisiä vastaan. Meillä auttoi jonkun verran, mutta meillä parhaiten tehoaa tervalaastari! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, hyvä tietää! Jospa siitä olisi edes vähän hyötyä, kesällä kun Jimppa ei aina pysty edes keskittymään yhtään mihinkään, kun koko ajan on ötökät kiusaamassa. No, onneksi löysin sen alennuksesta, niin ei haittaa vaikkei toimisikaan! :D

      Poista
  2. Tosi kiva video!(: Onko Jimpalla kuin tasainen/pehmëä ravi? Huilulla on ihan järkyttävän epätasainen ravi, ja se pomputtaa tosi paljon, eikä siinä oikein tiedä missä tahdissa pitää keventää:D Mitenhän kauan siinä menee että ravin saa tasaisemmaksi, vai saakohan ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jimpan ravi on aika iso ja leveä, eikä siinä ole kauhean helppo istua (varsinkaan silloin, kun se on hirmu tahmealla tuulella), mutta nykyään pystyn istumaan jo jotenkuten harjoitusravissakin, kun ennen siitä ei tullut yhtään mitään! Tervetuloa kokeilemaan :D Eiköhän Huilunkin ravi tasaannu, kunhan se saa lisää tasapainoa ja lihaksia. :)

      Poista
  3. Muuten tein sulle bannerin:) Se löytyy mun blogin banneripajasta!
    heposblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kiitos! Kävin heti katsomassa, ja se oli kyllä hieno. Pitää laittaa se jossain vaiheessa esille :)

      Poista