Kuinka opettaa temppu: hali!

by - 16.3.14



Nyt seuraa jatkoa viime kuussa ensiesiintymisensä tehneelle temppukoululle! Tällä kertaa saimme nauttia lumipyryn sijaan kirkkaasta auringonpaisteesta, linnunlaulusta ja tuulesta, joten videolla selitykseni ei välttämättä kuulu joka kohdassa niin hyvin. Tämänkertainen opetusvideo on myös lyhyt ja ytimekäs, koska tämä temppu on todella helppo opettaa!

Muistutan vielä, että tämä on minun sovellukseni tempun opettamisesta, eikä se välttämättä toimi kaikilla yhtä hyvin. Jokainen voi itse soveltaa itselleen ja hevoselleen sopivimman opetustavan, sillä hevoset ovat yksilöitä, ja toisilla toimivat eri tavat paremmin. Muistakaa myös kysyä lupa hevosen omistajalta tempun opettamiseen, jos ette itse omista hevosta, jolle tempun haluatte opettaa!


Temppukoulutuksen tulisi olla hauskaa niin sinulle kuin hevosellekin, se on mukava tapa vahvistaa luottamusta ja aktivoida hevosta, joten pidäthän sen rentona ja kivana vaihteluna teille molemmille! Valitse siis opettelupaikaksi rauhallinen ja tuttu ympäristö äläkä vaadi kerralla liikaa.

(Jos et ole ennen tehnyt maastakäsin taivutuksia, voi olla hyvä pohjustaa temppua harjoittelemalla ensiksi pään sivuille myötäystä paineesta. Halitempun voi opettaa kummallekin puolelle, mutta ne tulee opettaa erikseen alusta asti.)

Linkki videoon


Aiemmat osat

Lue myös nämä!

6 kommenttia

  1. Uusi banneri on tosi kiva!(: Ja täähän oli hauska idea, voisi itsekkin Huilun kans kokeilla tätä, olis ihanan kivaa vaihtelua meille molemmille!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Kannattaa kokeilla, etenkin tämä temppu on samalla hyvä tapa harjoitella taipumista ja venytellä kaulaa, ja kaiken lisäksi se on hauskaa! Eikä mikään voita lämmintä halausta omalta hevosystävältä... :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Haha, välillä ne tuntui enemmän kuristuksilta kuin haleilta :D Tää on varmaan yksi Jimpan tänhetkisistä lemppareista, se halaa aina niin innoissaan!

      Poista
  3. Moi! Googlailin helppoa temppua, mitä opettaa issikalleni joka on ollut mulla kuukauden päivät. Löytyi sun blogi ja tämä video. Kiitos! :)
    http://pienisuurihevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan, kiva kun löysit tänne! Hali onkin tosi helppo temppu opettaa. Ole hyvä, toivottavasti teillä onnistuu temppuilut hyvin! :)

      Poista