Laukkatreeniä

by - 7.3.14

Intervallitreenin jäljiltä väsyneenä mutta onnellisena päätin, että Jimppakin saisi karistaa ylimääräiset energiansa, kuten ratsastajakin oli edellisenä päivänä tehnyt. Suuntasimme siis eilen lentokentälle raviradan ollessa taas ruuhkainen, ja alkuun kävelimme kaksi kierrosta reippaassa tahdissa (edellä kulkeneella ravurilla ei varmastikaan ollut osuutta asiaan...).


Ensimmäinen ravikierros mentiin rauhassa, mutta huomasin kaipaavani vähän lyhyempiä jalustimia pystyäkseni laskemaan painoni jalustimille kevyessä istunnassa. Kun hihnat olivat lyhyemmät, jatkoimme ravilla vielä kahden kierroksen verran. Välissä tuli käveltyä taas yksi kierros.

Ei meinannut jalka taipua enää lyhyempään jalustimeen :D

Sää oli todella tuulinen, niin kuin keväisin yleensä onkin. Hyvä ettei selästä lentänyt kovimpien tuulenpuuskien aikana! Onneksi Jimppa ei välittänyt tuulesta mitään, ja oli muutenkin reippaalla mielellä matkassa. Hämärä hiipi salakavalasti yllemme, joten kuvausta ajatellen valo ei ollut paras mahdollinen.

Alkulämmittelyn jälkeen oli laukan vuoro. Aloitimme ensiksi vähän rauhallisemmin, mutta piankos Jimppa innostui lisäämään vauhtia. Välillä piti jo muistuttaa, ettei tänne tultu kuljettamaan ratsastajaa kuin märkää rättiä pitkin kyliä, kun pidätteistä huolimatta Jimppa yritti vain jatkaa matkaansa.


Linkki videoon

Alku- ja loppukäynteineen kaikkineen kilometrejä kertyi 9,5. Niistä varmaankin 4 km kuittasimme laukalla, ja vaikka menimme koko sen ajan aika reippaasti, Jimpalla olisi riittänyt virtaa juosta vielä toiset neljä kilometriä helposti. Ei kuitenkaan makeaa mahan täydeltä, vaan kun laukka tuntui riittävän (eli ratsastaja ei enää jaksanut pidätellä hevosta), yritimme ottaa rauhalliset loppuravit, mutta Jimpan mielestä se oli hyvä aika alkaa harjoittelemaan montéa.

Sujautin tällä kertaa Jimpan iltapuuron joukkoon pari mittalusikallista magnesiumia. Katsotaan, millainen poni on huomenna, sillä usein pitkien ja reippaiden laukkailujen jälkeen Jimppa on ollut vähän jäykän oloinen. Paitsi selästä, jolle nämä laukkasessiot tekevät vain hyvää!

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Hei ihana löytää sunkin blogi!:) Ja oi että Jimppa on muuttnu siitä kun oltiin samalla tallilla! Liityin lukijaks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, nyt me ollaan ihan lyhyen ajan sisällä päästy jo iso askel eteenpäin! Varmaan molemmat alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään, mistä tässä hommassa on kyse :D Kiitoksia!

      Poista