Pääsiäismaasto ja kevätaurinkoisia kuvia

by - 21.4.14

Varoitus: postaus sisältää hurjan määrän kuvia kaikenkarvaisista ystävistämme!

Pääsiäinen toi mukanaan kauan kaivatun kevään: aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, linnut visertävät joka puolella ja lämpömittari näyttää +15 astetta! Aivan ihana maastoilusää, siis. Perjantaina ilma ei ollut yhtä kaunis, mutta kävimme Jimpan kanssa heittämässä reippaan 11,4 km lenkin (keskinopeus 11,4 km/h) tihkusateessa.

Sunnuntaina sää suosi meitä maastoilijoita, joten lähdimme Jennan kanssa rauhalliselle lenkille. Koska actionkameraan en ole vielä saanut hankittua hyvää kypäräkiinnikettä otin mukaani videoaurinkolasit, joita en vieläkään osaa käyttää kunnolla. Sain silti kuvattua huimat 35 minuuttia yli tunnin kestävästä lenkistämme! ;) Senkin vähän onnistuin lyhentämään katsojaystävällisemmäksi koosteeksi, jonka voi katsoa tästä:


Jimppa oli lenkillä hyvä ja jaksoi kotiinkin päin mennä suhteellisen rauhassa, vaikka otimme pari laukkapätkääkin. Se otti vähän kierroksia ravureista, mutta jatkoi elämäänsä nopeasti samaan rauhalliseen tapaansa. Matkaa kertyi 8,8 km todella rauhallisella 6,8 km/h keskinopeudella.


Tälle päivälle olin suunnitellut rentoa temppukoulutusta, ja koska lämmin aurinko päätti piristää päivää tänäänkin, sain houkuteltua kuvaajankin mukaan ikuistamaan hetkiä tallilta. Jimppa oli löytänyt mutalammikkojen ilot ulkoillessaan, joten meitä vastassa oli (onneksi kuivuneen) muran peitossa oleva poni. Korvat tötteröllä se kuunteli pääsiäisravien loppuhetkien ääniä, kunhan oli ensiksi laahustanut tarhan perältä portille minua vastaan.

Takajalan vuohisen haavakin on parantunut mukavasti. Yhtenä päivänä se oli vähän uhannut turvotella, mutta saatuamme lainaan tallinomistajalta Terramycin-suihketta kaikki imppariin viittaavat merkit loppivat siihen. Pesin haavan pävittäin Betadinella ja suihkutin Terramycinia puhdistetun haavan päälle, ja nyt se on umpeutunut eikä vaivaa hevostakaan liikkeessä ollenkaan.

Jimpan harjaamiseen meni yli puolet koko tallireissusta, niin tiukasti kaikki kura oli siihen tarttunut. Kahden ihmisen yhteistyön jälkeen ruuna näytti päällisin puolin puhtaalta - kunhan siihen ei koskenut tai muuten kaikki pöly pöllähti taas näkyviin.

Lopulta pääsimme kentälle asti. Pohjustin harjoitteluamme ensiksi maastakäsin, jotta Jimppa pääsisi mukaan juoneen Siihen ei mennyt kauaa, vaan pari jalan ojennusta molemmille puolille riitti, minkä jälkeen minut puntattiin selkään ja pääsimme aloittamaan harjoittelun selästä käsin.

Tämä oli toinen kerta, kun opetin Jimpalle jalan ojennusta/kuopimista selästä. Ennen sitä jouduin vaihtamaan käskyn maastakäsin toiseen, koska selästä en voinut itse kuopia maata. :D Onneksi Jimppa on nopea oppimaan, eikä sillä kestä kauaa saman tempun siirtäminen eri käskylle.






Kokeilin myös peruuttamista ilman käsiä, mikä onnistui yllättävän hyvin! Olin sitä kokeillut kerran aikaisemmin ja silloinkin vain hetken, joten olin iloinen, että Jimppa muisti homman niinkin helposti. Peruuttaminen on ollut Jimpalle muutenkin vähän hankalaa, joten sen harjoittelusta ei ainakaan ole haittaa. ;)





Tähän väliin vähän taputtelua...
... ja sitten vähän hevoskuiskausta.

Rakennekuva 21.4.
Namnam, porkkanaa!
Saisko lisää?
Täytyihän kamera suunnata myös meidän pikkukaveruksiimme, kun aurinko kerrankin paistoi niin kauniisti. :)





Herra Harmaa ja täti Tomera toivottavat iloista Pääsiäistä!

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Katoin ton videon ja maisemat näytti niin tutuilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, ne on kyllä käyneet tutuiksi meillekin... :D Mutta siitä huolimatta sieltä löytyy aina jotain kytättävää!

      Poista