torstai 16. heinäkuuta 2015

Shettisyhdistyksen käyttöluokkakilpailut ja Pohjanmaan poniagility Cup

Niin paljon poneja!
Sunnuntaina seuramme maneesi täyttyi shetlanninponeista, kun siellä järjestettiin Shettis Cupin sekä Pohjanmaan Poniagility Cupin osakilpailut. Olin tietenkin paikalla kameran kanssa, koska kuka kieltäytyisi tilaisuudesta nähdä monta suloista ponia? En minä ainakaan!

r. Headhill Blue Pinocchio

Ehdin paikalle juuri kun valjakkoajoluokka oli päättynyt, mutta sen verran mitä sitä näin, vaikutti meno oikein mukavalta. Ei ihan samannäköistä touhua kuin meidän kärryttelymme, vaan ponit kulkivat nätisti ja rauhassa. Ja kärrytkin olivat paljon hienommat!


t. Niiskun Nuusku

Osakilpailun voittaja r. Gigolo

Valjakkoluokan jälkeen alkoivat ratsastuksen helpon ja keskivaikean ohjelman luokat. Molemmissa luokissa ratsastivat nuoret lapset, ja radat suoritettiin käynnissä sekä ravissa. Pienimpien ponien ravi oli niin vauhdikasta, että siinä tahdissa keventäminen oli varmasti haastavaa!

t. Kirman Armaada
Agilityn lisäksi minua eniten kiinnostivat ohjasajoluokat. Ohjasajo on minulle vielä tuntematon käsite, vaikka jotain sen tapaista Jimpan kanssa olemme muutaman kerran kokeilleet. Yleensä olemme käyneet ohjasajaen vain maastossa, eikä mistään kunnon työskentelystä voi siinä puhua. Sellaisen kuvan olen tästä saanut, että oikein tehtynä ohjasajo on vähintäänkin yhtä tehokasta kuin ratsastuskin, ja maasta käsin uusien liikkeiden opettaminen sujuu helposti.

t. Kotimäen Honey Bee

t.  Klockas Glimra

Viimeisenä kilpailtiin poniagilityn merkeissä. Kisan starttasivat mini-luokan pienet ohjastajat pienine poneineen, ja myöhemmissä luokissa nähtiin myös vauhdikkaampia suorituksia. Esteinä radalla oli upea vaaleanpunainen hapsuverho, rengas, puomikuja, portti, pujottelu sekä pieni pystyeste. Jimpalle vaikempia esteitä, eli siltaa ja autonrengasta, ei tällä kertaa ollut mukana, mikä vähän harmitti. Olisi ollut mahtavaa nähdä, miten ponit suoriutuisivat niistä esteistä! Radalla olleista esteistä pelottavin oli tuo sininen vaahtomuoviportti, jonka läpi ponin piti juosta. Siinä piti muutaman ponin miettiä hetki, ennen kuin jokainen omalla tyylillään portista uskalsi astua läpi.

r. Adalias Aidan
Lisää ottamiani kuvia kisoista voi katsoa täältä. Blogikirppis on nyt päivitetty, ja uusia tavaroita on listattu sinne useita kappaleita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti