perjantai 21. elokuuta 2015

Jimpan jalkojen hoitorutiini

Jalkojen vaivojen ansiosta olemme Jimpan kanssa kehittäneet jalkojenhoitoon aamu- ja iltarutiinit. Alkuun kylmäystä jatkettiin aamullakin letkutuksen jälkeen pintelillä jalkaan käärityllä jääpalapussilla, mutta jalan nesteen vähentyessä se kohta jäi listasta pois.

Videolla esitelty nykyhetken hoitorutiinikin muuttuu pian, kun aamuinen kylmäys jää pois ja illalla jalkoja kylmätään aina liikutuksen jälkeen. Kun rasitusta aletaan pikkuhiljaa lisäämään, täytyy jalan reagointia seurata tarkasti, jottei sen kanssa tule takapakkia. Kevyet ravipätkät eivät ainakaan ole saaneet aikaan minkäänlaista reaktiota etujalassa, vaan jalka on aamullakin pysynyt suhteellisen sulana. Ei se silti täysin normaali ole, ja luulen, ettei siitä enää yhtä kuivaa tule kuin ennen puikkoluun loukkaamista. Kunhan jalka ei liikutuksesta pahene eikä hevosta vaivaa, ei kosmeettiset viat tässä vaiheessa haittaa ollenkaan.

Mutta tässä tulee Jimpan jalkojen hoidon aamu- ja iltarutiini videolla, olkaa hyvä:


Linkki videoon

2 kommenttia:

 1. Nuo kylmäysletkut on kyllä tosi kätevät! Niitä tulee itsekin käytettyä silloin, kun ei patjoja ole saanut raahattua tallille mukaan. :)
  Varsin ketterästi Jimppa kävelee patjankin kanssa - meidän herra ei vaan voi liikahtaa suuntaan eikä toiseenkaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on kyllä meille ihan must have! Saa helposti kaikki jalat kerralla kylmättyä, eikä aikaa mene hukkaan kuin yhtä jalkaa kerrallaan kastellessa. Kumma kyllä Jimppa ei tuota patjaa huomioi ollenkaan, vaikka niin aluksi luulin! Kuljetussuojien kanssa taas ei voi kävellä normaalisti. :D

   Poista