sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Tervemenoa 2015, tervetuloa 2016!

Vuosi 2015 on ollut elämäni lyhyin vuosi. Tuntuu, kuin kuukausia olisi kulunut kahdentoista sijaan vain pari, eikä mitään ole edes ehtinyt vielä tehdä. Nyt kuitenkin on taas aika muistella mennyttä vuotta ja toivottaa seuraava tervetulleeksi!


Vuosi alkoi edistyksen kannalta hyvin, sillä ratsutuksessa Jimppa alkoi ensimmäistä kertaa rentoutumaan laukassa. Saimme nauttia harvinaisesta herkusta, kun ilmoittauduin vapaaehtoiseksi valokuvaukseen, josta muistona on useampi upea kuva. Kävimme tutkimassa uusia maastoreittejä ja nautimme loistavista pohjista maastoilun merkeissä.

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: Tavoitteeksi määrätietoisuus ja korkeampi vaatimustaso & Kuvattavana pellolla


Alkuvuoden edistyksekäs ajanjakso ei voinut jatkua ilman töyssyjä, ja niinpä ystävänpäivänä sain tallilta ikävän soiton, kun Jimpalla oli ähky. Onneksi kyseessä oli ummetusähky, ja tilanne laukesi eläinlääkärin käynnin jälkeen nopeasti. Jimppa sai myös uuden tarhakaverin oltuaan vähän aikaa yksinään, ja pariskunnasta on tullut lähes erottamattomat.

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: Ystävänpäivän yllätysvieras & Aurinkoinen ajopäivä


Maaliskuu oli maastoilun kuukausi. Kohtasimme yhdellä lenkillä hirven, joka putkahti eteemme metsän keskellä ja katosi yhtä nopeasti tien toiselle puolelle. Loppukuusta meilläkin tapahtui: suuntasimme kulkumme Lapualle asti matkaratsastuksen starttikurssille!

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: Oviaukkostudiokuvat & Matkaratsastuksen starttikurssi ja kilpailuharjoitus Lapualla


Huhtikuussa aloitimme Mintin valmennettavina. Sitä ennen voitimme itsemme ja osallistuimme ensimmäistä kertaa koulukisoihin. Tuttu ja turvallinen käynti-ravi -luokka sujui odotettua paremmin, ja saimme hyväksytyn suorituksen!

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: 1-tason kouluratsastuskilpailut Ylivieskassa & Mintti Rautioahon valmennuksessa 25.4.


Kesäkuukaudet alkoivat mukavasti maastoillen. Innostuin ohjasajosta, joka oli Jimpankin mielestä mukavaa vaihtelua, ja kävimme Saanan ohjaamalla ratsastustunnilla.

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: Kevätilta maastossa & Ohjasajon kokeilua


Kesäkuussa onnemme kääntyi. Jimppa loukkasi jalkansa, ja klinikalla etujalasta paljastui vääntynyt puikkoluu ja tulehtunut luukalvo. Hoidoksi määrättiin kylmäystä ja alkuun pelkkää käyntiä. Kokeilimme ensimmäistä kertaa kranio-sakraalihoitoa, johon Jimppa reagoi yllättävän voimakkaasti.

Koko seuraava kuukausi meni sairaslomaillessa. Jimppa loukkasi myös takajalkansa laitumella luultavasti liukastuttuaan, mutta jalassa ei ollut mitään venähdystä pahempaa. Poniagilitya harrastettiin niin Jimpan kanssa kuin katsojanakin. Käyntikuurin ajaksi päätimme jättää ruunan kengättä, jotta verenkierto paranisi ja kaviot saisivat vahvistua rauhassa.

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: Shettisyhdistyksen käyttöluokkakilpailut ja Pohjanmaan poniagility Cup & Ei kahta ilman kolmatta...
Sairaslomalta alettiin palailla normaaliin liikutukseen elokuun aikana. Kengättömyys oli vetänyt Jimpan selän melkoiseen jumiin, ja sitä yritettiin aukoa kranio-sakraalin voimin.

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: Miksi maastoon? & Takaisin treenin pariin!

Syksyllä minä palasin takaisin opiskelijaelämään, mutta väljän lukujärjestyksen ansiosta ehdin hyvin puuhailemaan Jimpan kanssa. Jalkaongelmat olivat jääneet jo taakse, ja pääsimme käymään itsekin valmennuksissa. Hankin Jimpalle ohjasajo-ohjat, jotta ajo maasta käsin sujuisi helpommin. Kokeilimme myös kraniohoitajan kanssa Jimpalle akupunktiolaastareita hoitojen välillä.

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: Kokeilussa akupunktiolaastarit & Ohjasajoa oikeilla ohjilla


Lokakuussa matkustin Suomea lähes päästä päähän. Osallistuin ensimmäistä kertaa järjestettyyn hevosten hyvinvointiin keskittyvään 4 Your Horse -foorumiin, johon kuului luennot, paneelikeskustelu sekä havaintoesitykset. Pääsimme viettämään pitkään suunnitellun ratsastusviikonlopun äitini kanssa Tornioon hevostila Laukkaselle, ja saimme ottaa tuntumaa erilaisiin ratsuihin.

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: 4 Your Horse -hyvinvointifoorumin luentotilaisuuden muistiinpanoja & Spiraaleja ja piaffea espanjalaisittain


Vuoden loppupuoli oli hevostelussa hiljaisempaa. Pohjat olivat huonossa kunnossa, säässä ei ollut yleensäkään kehumista ja Jimppa oli muuttunut äreäksi. Syykin selvisi melko nopeasti, ja klinikalle varattiin aika hiekkaultraan psylliumkuurin syötön jälkeen.

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: Hippasleikkejä ja irtojuoksutusta & Syksyn haikeus, kesän kaipuu


Vuoden viimeinen kuukausi alkoi positiivisin uutisin klinikalta, kun Jimpan takapolvet kuvattiin samalla reissulla, kun sen vatsa piti kuvata. Hiekka oli poistunut suolistosta, jaloista ei löytynyt vikaa ja kirohoito avasi selän jumit. Satula todettiin epäsopivaksi, ja uuden metsästys sai alkaa. Vietimme myös kuudennen vuosipäivämme kuun alussa. Sain kuulla suru-uutisen koskien ulkoista kovalevyäni, joka oli tullut tiensä päähän: mitään ei saanut pelastettua, eli menetin kaikki kuvat ja videot kuuden vuoden ajalta...

Katso nämä postaukset tältä kuukaudelta: Vuosipäivä & Videopostaus: irtojuoksuttamassa


Meidän vuoteemme mahtui paljon hyvää mutta myös huonoa. Ähky, puikkoluu, sairaslomailu ja loppuvuoden hiekkaongelmat olivat kaikki harmittavia takaiskuja, mutta selvisimme jokaisesta, ja saimme lisää intoa vuoden hyvistä tapahtumista. En voi toivoa, että ensi vuosi olisi vuoden 2015 kaltainen, mutta toivon, että tämän vuoden epäonnea olisi ollut riittämiin, eikä enempää tulisi vastaan tulevana vuonna.

Viime vuoden tavoitteet


★ Taipuminen oikeaan kierrokseen: tämä lähti alkuvuodesta sujumaan hyvin, mutta sairasloman ja satulan epäsopivuuden vuoksi otimme taas takapakkia, kun Jimpan kylki jumittui.

★ Matkakisat: en tiedä, voiko kevään starttikurssia kisoiksi laskea, mutta maaliskuussa järjestettiin matkaratsastuksen starttikurssi ja 20 kilometrin kilpailuharjoitus, joista jäi hyvän mielen lisäksi inspiraatiota ja kannustusta treeniin.

★ Uittaminen: rantareissu oli kovasti suunnitelmissa, mutta Jimpan sairaslomailun takia se jäi tekemättä.

★ Terveys ja luottamus: harmillisesti Jimppa ei tänä vuonna pysynyt terveenä, mutta sairauksista ja loukkaantumisista selvittiin, ja pääsimme jatkamaan matkaamme kuten ennenkin.

Tavoitteet vuodelle 2016


★ Sopivan satulan löytäminen
★ Matkakisat ja/tai koulukisat
★ Laukka kuntoon (nostot, rentous, ylläpito)
★ Ennen kaikkea pysytään terveinä ja tyytyväisinä!

Näitä lähdetään tavoittelemaan vuonna 2016, joka toivottavasti olisi meidän vuotemme onnistua ja kehittyä ilman takapakkeja. Matkan varrella voi syntyä uusiakin tavoitteita, ja nämäkin voivat muuttua, jos se on tarpeen. Ensi vuoden lopulla saan toivottavasti muistella asettamiani tavoitteita ja todeta saavuttaneeni edes yhden niistä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti