sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Puomitreeniä maasta käsin


Sopivaa satulaa ei ole vieläkään löytynyt. Uusimpien ehdokkaiden kanssa törmättiin samaan ongelmaan kuin edellistenkin: säkätila ei riitä. Vaikka satuloissa on kuvailtu olevan suuri säkätila säkätila cut back -leikkauksella, kaikki kokeilemamme ovat olleet ahtaita jo sovitusvaiheessa.

Yksi vaihtoehto olisi hankkia nykyiseen satulaan taakse jokin korottava romaani tai muu sellainen, mutta toisaalta mitä vähemmän satulan alla on tavaraa, sen parempi. Onko kellään kokemusta takaa korottavasta romaanista?Olimme varanneet maneesin käyttöömme irtojuoksutusta varten, mutta päädyimme lopulta puomitreenin pariin. Jimppaa ei irtona juoksentelu kiinnostanut, vaan se jäi mieluummin ympyrälle hölkkäämään kaikessa rauhassa eteen-alas venytellen. Niinpä kannoimme kuusi puomia yhdelle sivulle, ja Jimppa sai mennä niitä käynnissä ja ravissa. Sillä ei ollut enää kovin paljoa energiaa alkujuoksutuksen jäljiltä, ja loppua kohden se alkoi jo hieman väsymään, mutta siitä huolimatta ruuna meni yllättävän hyvin useamman puomin sarjan. Aiemmin sille oli vaikeaa päästä kahdenkaan puomin yli sekoilematta, mutta nyt se osaa jo katsoa jalkoihinsa sen verran, ettei ihan helpolla meinaa jalkojaan katkoa.


Linkki videoon

Treenin lopuksi innostuimme ottamaan kuvia talvisissa maisemissa, kun kerrankin pakkasta oli siedettävästi ja valoa tarpeeksi. Jimppa olisi lähtenyt mielellää jo kotiin, mutta jaksoi kuitenkin olla hetken aikaa mukana kuvauspuuhissakin.

Ylionnellinen hevosenomistaja

2 kommenttia:

  1. Hienosti Jimppa menee puomeja :) Elviksellä oli myös alkuun hankaluuksia jo parin puomin kanssa. Nyt onnistuu jo useampi, mutta tuollainen sarja voisi olla jo liikaa :D Meillä oli edestä kohottava romaani puolisen vuotta käytössä. Soviteltiin satula-autosta satulaa, mutta se kaikkei sopivinkin "tipahti" vähän eteen. Satulansovittaja neuvoi pitämään paksuja pintelipatjoja ja vähentämään täytettä kun lihaksia tulee. Käytännön syistä hankin hööksistä romaanin johon saa niitä paloja lisäiltyä. Kevään ja kesän treenailtuamme, pystyttiin fysarin ohjeistamana jättämään romaani pois kun lihakset olivat saaneet paikkansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maasta käsin Jimppa on kehittynyt puomien kanssa tosi hyvin, mutta selästä se ei taida vieläkään selvitä kunnolla kuin yhdestä puomista... Tuo pintelipatja oli hyvä vinkki, taidamme kokeilla sitä siihen asti, kunnes eteen tulee sopiva satula tai palaromaani! Meillä ei lihaksetkaan auta tähän ongelmaan, joten vanha satula tulee olemaan epäsopiva vaikka kuinka treenaisi. Toivottavasti romaanilla saisi satulan sopimaan paremmin :)

      Poista