maanantai 11. tammikuuta 2016

Espanjalaisen käynnin kehitystäViime temppupostauksesta onkin jo vierähtänyt pitkä tovi, joten nyt on temppupäivityksen aika! Syksy oli melko hiljaista aikaa temppukoulutuksen puolella, mutta satulattomuus on ajanut meidät taas enemmän maastakäsittelyn pariin.

Espanjalainen käynti on jäänyt meillä aivan alkuvaiheeseen, enkä ole sen kehittämiseen kuluttanut juuri ollenkaan aikaa. Tämäkin keskeneräinen temppu muistui taas mieleen maastakäsittelyn noustessa suurempaan osaan Jimpan liikutusmuotoja, ja olemmekin edistyneet siinä jo pienen askeleen verran.

Eilen harjoittelimme hetken aikaa espanjalaista käyntiä, jotta pienenpieni edistyksemme aikaisemmalta temppuilukerralta ei ehtisi unohtua kovin pahasti. Sääkin oli puolellamme sen verran, että kameran pystyi ottamaan mukaan tallille, vaikka pakkanen haittasikin kuvaamista silti jonkin verran. Jimppa ei ollut ehkä kaikista parhaimmillaan tällä harjoituskerralla, vaan sen keskittyminen harhaili herkästi ja herkkuja olisi pitänyt saada palkinnoksi kaikesta. Se oli myös kärsimätön palkkauksen kanssa, ja jos herkku ei heti ollut saatavilla, se alkoi tekemään muita temppuja varmuuden vuoksi, mikä hankaloitti oikean asian vahvistamista.


Saimme kuitenkin aikaiseksi muutaman erityisen hyvän askeleen, jotka olivat jo miltei espanjalaisen käynnin näköisiä eikä vain jalalla kuopimista. Vaikka päivänvaloa onkin tarjolla jo useampi tunti vuorokaudessa, hämärä hiipi yllättävän nopeasti ympärillemme. Niinpä emme kovin pitkää temppuhetkeä pitäneet, vaan onnistuneiden toistojen jälkeen pyysin Jimppaa ravaamaan molempiin suuntiin hetken aikaa, jotta se saisi vähän liikettä edellisen päivän hieronnan jälkeen. Maastakäsittelyn lisääntyessä juoksutuksestakin on tullut taas aiempaa helpompaa ja molemmille mielekkäämpää, ja olemme voineet juoksuttaessa tehdä muutakin kuin juosta pelkkää ympyrää.


Kamera ei halunnut pakkasessa tarkentaa, mutta tässä linkki videoon.

Satularintamalla on ollut hetken hiljaista. Sopivia ehdokkaita ei ole osunut vastaan, mutta nyt odotellaan kokeiluun kahta hyvältä kuulostavaa ehdokasta: Passier GT -koulusatulaa ja yllätyskokelaana Startrekk -yleissatulaa, vaikka koulusatulaa tässä alun perin lähdettiin etsimään. Kun koulusatuloista ei meinaa sopivaa tällä hetkellä löytyä mistään, on pakko kokeilla muitakin vaihtoehtoja. Eihän sillä periaatteessa ole meille mitään väliä, onko meillä yleis- vai koulu- vai mikä tahansa satula, kunhan se on Jimpalle sopiva.

Infotkaahan, jos jollain on hyviä kokemuksia suorarunkoisesta, lavoille ja säälle tilaa jättävästä satulasta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti