tiistai 15. maaliskuuta 2016

Tähänastiset satulakokelaat

Voi satula, minkä teit!

Jotta pysyn itsekin tässä satulanmetsästyksessä ajan tasalla, listaan jo sovitetut ja epäsopiviksi todetut ehdokkaat sopimattomuuden syyn kera. Näin en ehkä katsele samoja penkkejä moneen kertaan, kuten tässä vähän aikaa sitten sattui... Onneksi en ehtinyt ottaa myyjään yhteyttä, vaan tajusin sovittaneeni kyseistä satulaa jo kertaalleen!

Jos joku ei vielä tiedä, etsin siis Jimpalle uutta koulusatulaa vanhan ollessa hieman liian kaareva. Olen korjannut kaarevuuden aiheuttamaa ongelmaa kohottamalla takaosaa kaksinkertaisella pintelipatjalla, mutta pidemmän päälle tämäntyyppinen rungon epäsopivuuden korjaus ei toimi. Parastahan olisi, ettei satulan alla käytettäisi mitään ylimääräistä.

Niinpä olen metsästänyt uutta satulaa nelisen kuukautta. Olen selannut läpi satulapalveluiden tarjoomat, silmäillyt erinäisten nettikirppisten sun muiden vaihtoehtoja ja ilmoittanut satulantarpeestani Facebookissa. Mielestäni Jimpalla ei ole mitenkään hankala selkä, mutta nähtävästi näin massiivinen säkä tuottaa ongelmia korkeasäkäisille sopivien satuloidenkin kohdalla...

Tähän asti Jimpalle on sovitettu:

Morris & Nolan 31/17,5": nykyinen koulusatula, kaarevahko runko.

Kieffer Wien W/17,5": koulusatula, ei tarpeeksi säkätilaa. Lisäksi liian leveä, kokeiltiin tallikaverin satulaa, jotta saataisiin jotain suuntaa etsimiseen. Ehkä kapeammalle voisi antaa uuden mahdollisuuden? Epäilen silti, ettei sekään pelastaisi säkätilan puutetta.

Kieffer Lech Profi MW/17,5": koulusatula, ei tarpeeksi säkätilaa. Lisäksi nousi takaa keventäessä. Kiefferit eivät ole minun suosikkejani, tai ainakin kokeilemani yksilöt ovat olleet kovia istua!

Pfiff MacArthur 2,5/16,5": koulusatula, ei tarpeeksi säkätilaa. Mukava istua!

Passier GT 29,5/17": koulusatula, ei tarpeeksi säkätilaa.

StarTrekk W/17": joustorunkoinen yleissatula, ei tarpeeksi säkätilaa.

Mustang Europa MW/17": koulusatula, ei tarpeeksi säkätilaa. Lähellä täydellistä, mutta kuitenkin niin kaukana... hyvä istua ja Jimppa liikkui paljon paremmin, mutta koska jäi säästä ahtaaksi, olisi pidemmän päälle muodostunut ongelmaksi.

Supreme 32/17": koulusatula, ei tarpeeksi säkätilaa. Ei mahtunut sormenpääkään etukaaren ja sään väliin, vaikka satulan piti olla korkeasäkäisellekin sopiva.

Sydney 33/17": koulusatula. Ensimmäinen satula, jossa riittävästi säkätilaa!! Täyteentopattu, joten vastasi leveydeltään 31, mutta painoi lapoja toppausten takia. Enkä mahtunut istuimeen. Muuten olisi varmasti ollut ihan mukava istuakin. :D

Kuvituskuva. Lännensatulaakin on joskus kokeiltu.

Vaikka tuntuu, että satuloita on kokeiltu miljoonittain, totuus on kuitenkin vähän toinen. Listasta saattaa tosin puuttua jokin satula, joka ei selvästikään ole sopinut, mutta siitäkin huolimatta meidän satularumbamme on vielä hallinnassa ja kahden käden laskettavissa.

Viikonloppuna pääsen luultavasti kokeilemaan seuraavaa ehdokasta. Tällä kertaa olen varovaisen toiveikkaana sovittelemassa, sillä nyt voisi olla sekä hevoselle että ratsastajalle sopiva penkki tiedossa... pessimisti ei kuitenkaan pety, joten liikoja ei tietenkään kannata odottaa. Sitäkin innokkaampana odottelen kahta pakettia saapuvaksi. En malttaisi odottaa, että pääsisin jo kokeilemaan niiden sisältöjä!

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus! Satula-asiat osaa kyllä olla niiin kinkkisiä, varsinkin just kun ei riitä että se penkki istuu hevoselle vaan sen pitäis ratsastajallekin olla vielä suhtkoht sopiva. Monestihan sitä sitten tosta jälkimmäisestä asiasta vähän tingitään... :-D Onnea satulan etsintään, pidetään peukut pystyssä että jo tuo seuraava ehdokas olis Se Oikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olisi niin paljon helpompaa, jos yksi satula sopisi alusta loppuun hevoselle sekä ratsastajalle! Jostain täytyy tosiaan joustaa, mäkin olen laajentanut katselemaan sekä koulu- että yleissatuloita ja vähän budjetin ulkopuoleltakin. Kiitos, samaa toivon myös! :)

   Poista
 2. Oletko kokeillut Albionia? Esim. K2. Mulla on säkähirmu lv-tamma jolle K2:n säkä- ja selkärangantila oli/on juuri passeli, itseasiassa ainoa mikä sopi. Ainoa huono puoli on että ei ole mikään halpa penkki mutta säilyttää arvonsa hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut, kiitos vinkistä! Täytyy katsella niitäkin, jos seuraava satulakokelas ei olekaan sopiva. :)

   Poista