tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kevyttä temppuilua


Ravikauden avajaisia vietettiin viime sunnuntaina, joten liikutukset piti suorittaa ravihälinän ja -liikenteen vuoksi kotitallilla. Koska Jimpalla ei ole tälle talvelle laitettu tilsakumeja, ei kentällä pystynyt ratsastamaan eikä kovin hyvin juoksuttamaankaan, kun ruuna keräsi etusiinsa hetkessä valtavat lumipallot. Niinpä päädyimme harjoittelemaan temppuja ravien äänimaailmaa taustalla kuunnellen.

Jimppaa ravien vilske ja vilinä ei haitannut, kun välimatkaa oli sopivasti. Välillä se jäi kuuntelemaan kuulutuksia ja katselemaan raviradalle päin, mutta ei todellakaan tarvinnut pelätä, että se lähtisi paikan päälle itseään esittelemään. Päinvastoin, Jimppa näytti olevan paljon mieluummin sirkushevosen asemassa kuin juoksemassa kilpaa.

Treeniin pääsi tälläkin kertaa espanjalainen käynti, joka alun edistysaskeleiden jälkeen jäi taka-alalle hyvien maastoilukelien vuoksi. Jimpalla meni hetki muistella, mitä sen kuuluikaan tehdä, mutta sain molemmilta puolilta onnistuneita askeleita, vaikkakin vielä hitaita ja mitättömiä.Temppuhetken päätteeksi teimme muutamat tutut ja helpot temput, joita ei tarvitse enää harjoitella. Jimppa tarjoaa hymyä ja halausta vähän väliä hoitotoimenpiteissä ja muutenkin, joten ne se on selkeästi sisäistänyt jo riittävän hyvin. Niitä on kuitenkin mukava tehdä harjoittelun lopuksi, kun ruuna osaa ne niin hyvin.


Satula-asiakin on edennyt sen verran, että kohdalle on osunut vihdoin penkki, jossa säkätila riittäisi. Sydneyn koulusatula on tällä hetkellä ollut ainoa, jossa etukaari ei jostain kohtaa jäisi ahtaaksi. Harmi vain, että kokeilussa ollut yksilö ei sopinut leveytensä puolesta Jimpan selkään eikä istuimensa koon puolesta omaan takapuoleeni... Vinkatkaahan, jos vastaan tulee Sydneytä leveydellä 31 ja 17,5" istuimella :) Toivotamme myös hyvää naistenpäivää kaikille!

Kyllä, kyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti