tiistai 7. helmikuuta 2017

Espanjalaisen käynnin treenejä

Jimppa ja Jimpan vessapaikka...


Tammikuun loppu meni muuttohommissa ja kotiyliopiston luennoilla. Viime viikonloppuna pääsin käymään kotona, joten luvassa oli muutama Jimpan täyteinen päivä! Sen jalkavaiva oli onneksi parantunut levolla ja kävelyllä, eli luultavasti kyseessä oli ollut vain venähdys. Teimme vierailuni aikana kevyen sileän treenin, kävimme reippaamman maaston ja sunnuntaina vuorossa oli aivotyöskentelyä temppujen muodossa.

Espanjalainen käynti on ollut meillä hieman on-off -treenissä. Tietysti myös vaihto-opiskeluni takia mikään temppu ei ole edistynyt mihinkään suuntaan, mutta silloinkin, kun olen ollut paikalla, ei espanjalainen käynti ole useinkaan ollut se ensimmäinen harjoiteltava asia. Nyt viimeisen kahden vierailukerran aikana olemme treenanneet sitäkin vähän enemmän, ja edistystä on tullut!

Tempun alkuaskeleet ajoittuvat niinkin kauas kuin vuoteen 2014. Tein sen vuoden joulukuussa ensimmäisen osan kyseisen tempun harjoittelemiseen, ja siitä seuraavat blogiin asti päätyneet yksinomaan espanjalaisen käynnin treenikerrat sijoittuvat vuoden 2016 alkuun.

Joululomani aikana pääsimme siihen vaiheeseen, että Jimppa osasi ottaa vasemmalla etusellaan askeleen. Oikea jäi vielä sille mallille, että ruuna kuopaisi jalallaan, muttei siirtänyt painoaan. Pienen tauon aikana se oli kuitenkin ymmärtänyt asian paremmin, ja se osasi heti alkuun ottaa askelia kummallakin jalalla!

Tällä kertaa minulla oli käytössä kaksi raippaa merkkien annon helpottamiseksi, ja se tuntui todellakin helpottavan myös Jimpan työskentelyä. Videolla siis tätä sunnuntaista tempputreeniä, joka koostui kahdesta noin viiden minuutn mittaisesta treeniosasta. Lopuksi vaihdoimme Jimpalle tutumpaan peruutukseen hännästä vetämällä ja lopetimme siihen. Kuten aina, Jimppa oli tosi innoissaan yrittämässä kaikkensa. Herkkupalkinto tuntuu sopivan sille hyvin, sillä se antaa oiman annoksen motivaatiota ja oppiminenkin nopeutuu reilusti.

Linkki videoon

Mitä piditte tällaisesta tempputreenivideosta? Harvemmin tulee pelkkiä harjoituksia kuvattua, vaan lähinnä jo melko valmiita temppuja.

5.2.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti