maanantai 6. maaliskuuta 2017

Pohkeenväistöjä ilman satulaa ja lähenevä muutto


Helmikuu sujahti silmien edestä niin nopeasti, ettei blogikaan päivittynyt kuin kerran alkukuusta. Helmikuun lopulla vierailin Tanskassa ja matkustin sieltä sitten lähes viikoksi kotivierailulle, mikä tarkoitti Jimpalle sitä, että se pääsi (tai joutui) liikkumaan enemmän tai vähemmän joka päivä.

Olen seurannut jo jonkin aikaa tätä blogia, josta löytyy lähes mihin tarpeeseen tahansa sopivia treenejä. Koska Jimpalla on ollut ongelmia ristiselän kanssa, oli blogissa julkaistu toivepostaus meillekin hyödyllinen. Niinpä päätin kokeilla postauksen tuntisuunnitelmaa, tai oikeastaan vain osaa siitä.

Koska Jimpalla oli ollut takanaan vähän raskaampia päiviä, päädyin tekemään sen kanssa treenin käynnissä ilman satulaa. Nakkasin Back On Trackin selänlämmittimen ruunan selkään, ja suuntasimme kotikentälle ihanaan auringonpaisteeseen!

Harjoittelimme tuntisuunnitelmasta ensiksi kiemurauraa ja sen jälkeen pohkeenväistötehtävää. Tehtävässä käännytään lyhyen sivun keskeltä pituushalkaisijalle, ja suoristuksen jälkeen jatketaan pohkeenväistöllä uraa kohti. Ennen uraa, noin puolessa välissä kenttää, tehdään pysäytys ja peruutetaan muutama askel. Lopuksi jatketaan väistöllä loppumatka uralle asti.

Tehtävä sujui heti alkuun yllättävän hyvin. Jimpan väistöt ovat parantuneet huomattavasti, ja jopa minä onnistun saamaan sen väistämään välillä ihan kunnolla. Vaikeinta meille molemmille tehtävässä oli jatkaa peruutuksen jälkeen taas pohkeenväistöllä. Jimpalla jäi useasti peruutusvaihde päälle, ja väistöaskeleiden sijaan se vain peruutti lisää. Siihen auttoi apujen nollaus, ensiksi pyyntö eteen ja sitten siirtyminen väistöön.

Äitikin ehti lopuksi kuvaamaan pätkiä tehtävästä, mutta siinä vaiheessa Jimppaa oli alkanut jo vähän tylsistyttämään saman tehtävän tekeminen vieläpä pelkästään käynnissä. Lopuksi tein vielä väistöjä ympyrän kaarella, mikä Jimpalle on ollut helpompaa. Selänlämmitin oli tässä vaiheessa valunut jo miltei kokonaan toiselle kyljelle, eli ensi kerralle jonkinlainen rintaremmi tai muu systeemi loimivyön lisäksi olisi paikallaan.

Tässä pätkä väistötehtävästä. Ei niitä parhaimpia toistoja, mutta havainnollistaa kuitenkin, mistä oli kyse.
Sitten vähän isompiin uutisiin, nimittäin Jimpalla lähestyy muutto uuteen talliin! Olin jo ennen vaihtoani suunnitellut, että vaihto-opiskelun jälkeen pystyisin ottamaan Jimpan mukaani Vaasaan. Koska en tunne hevospiirejä Vaasan alueella laisinkaan, oli tallitietämykseni aika olematon. Onneksi saimme apua vaasalaisilta hevosihmisiltä, ja niin siinä sitten kävi, että Jimpalle löytyi uusi paikka. Uusi talli on riisuttu versio nykyisestä, mutta se sijaitsee rauhallisella paikalla ja ympärillä on kuulemma todella hyvin maastoreittejä. Pääsemme siis treenaamaan taas säännöllisesti, kun matkaa tallille on 200 kilometrin sijaan vain vajaa 10 kilometriä. Ja samalla mahdollisuudet matkakisoihin kasvavat, kun matkaa kisapaikoillekaan ei olisi enää useita satoja kilometrejä...

Haiskahtaa keväältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti