perjantai 6. heinäkuuta 2018

5 + 1 parhaimmat hevosaiheiset Youtube-kanavat

Youtube liittyy läheisesti moneen blogiin, niin kuin tähänkin, joten ajattelin avata teille omia suosikkikanaviani - ehkä listalta löytyy uutta katseltavaa tai vanhoja tuttuja?

Katson melko paljon Youtube-videoita, niin hevosaiheisia kuin muitakin, mutta siitä huolimatta listalleni ei ole kertynyt kovin montaa hevosaiheista kanavaa. Eikö niitä sitten ole paljoa, vai enkö vain ole osannut etsiä? Ainakaan ei ollut vaikea valita, mitkä kanavat nostaisin tähän postaukseen esille!

Tässä kuitenkin ne (vähäiset) Youtube-kanavat, jotka minun listaltani löytyy:


Olivia Towers on kouluratsastaja, joka kilpailee kansainvälisellä tasolla ja valmentaa kouluratsastuksessa. Lisäksi hän puhuu positiivisen ajattelun ja itsevarmuuden vahvistamisen puolesta ratsastuksessa kehittymisen perustana. Kanavalle tulee useamman kerran viikossa vlogeja, mutta myös hyödyllisiä opetusvideoita eri aihepiireistä.

Tykästyin heti Olivian positiiviseen asenteeseen ja elämäntapaan, jotka näkyvät selkeästi etenkin vlogeissa. Hän osaa ottaa virheistä opikseen, eikä jää murehtimaan niitä sen enempää, ja kannustaa muitakin samaan. Opetusvideot ovat selkeitä ja eri tehtävistä havainnollistetaan niin onnistunut kuin epäonnistunutkin suoritus. Vaikka en itse olekaan mikään intohimoinen kouluratsastaja, saa näistä videoista paljon irti omaankin ratsasteluun!

Tätä kanavaa olen seurannut jo useamman vuoden. Hollantilaiset Eva Roemaat ja Jesse Drent muodostavat yhdessä hevostensa kanssa Nalanta-nimisen tiimin, joka järjestää niin performansseja, klinikoita kuin koulutuksiakin. Kaikki tapahtuu hevosystävällisesti, ja keskittyvätkin ihmisen ja hevosen väliseen yhteistyöhön sekä vapaaehtoisuuteen koulutuksessaan. Näistä videoista huokuu sujuva yhteistyö ja hevoslähtöisyys, eikä videoissa paljoa rautaa näy!
Yhdysvaltalainen Juliette julkaisee kanavallaan paljon tutoriaaleja eri tempuista ja taidoista, mutta myös treeni- ja esiintymisvideoita. Tämä on minulle vielä suhteellisen uusi kanava, mutta tykkään erityisesti selkeistä tutoriaaleista, joissa lähdetään ihan alusta. Kanavalla näkyy monipuolisesti erilaisia temppuja, libertyä, koulu- ja esteratsastusta varusteetta sekä vikellystä, joten sisältö ei ainakaan jää yksipuoliseksi!
Tyyli Kaukana -blogin kanavalle tulee silloin tällöin my day -videoita ja välillä muutakin hevosaiheista sisältöä. Tykkään erityisesti tallipäivävideoista, ne ovat niin hyväntuulisia ja Vuokko vaikuttaa niiden perusteella hyvin sydämelliseltä ja kiitolliselta ihmiseltä!
Tämä kanava on minulle vielä uusi tuttavuus, mutta se sopii mielestäni listalle jo hyvin. Mari Valosaaren vlogeista huokuu sellainen hevosrakkauden into ja ilo, ettei videoita katsoessa voi olla tulematta hyvälle tuulelle. On myös mukava nähdä enemmän ihan aikuistenkin vlogeja, kun ainakin vielä vloggaaminen tuntuu olevan suositumpaa nuorempien keskuudessa.Ja lopuksi, viimeisenä muttei vähäisimpänä:


Valitsin tämän viimeiseksi lisänumeroksi, koska kanava ei ole ollut pitkiin aikoihin aktiivinen. Halusin kuitenkin vinkata tästä kanavasta, koska sen videot saavat minut aina hyvälle tuulelle ja innostumaan rennosta hauskanpidosta hevosten kanssa. Aina ei tarvitse ottaa kaikkea niin vakavissaan, vaan välillä on ihan hyväkin pitää hauskaa!


Kuten varmaan huomasitte, minun listani koostuu suurimmaksi osaksi ulkomaalaisista kanavista. Olisikin kiva kuulla, onko teillä suosikki- tai omia Youtube-kanavia? Linkkaa alle! Etenkin suomalaisia hevoskanavia olisi mukava seurata enemmänkin, kun nyt niitä on näin vähänlaisesti. Kannattaa myös tilata blogin oma kanava, jos ette ole sitä vielä tehneet!

4 kommenttia: