Arvostelussa Equisense - kaikenlaisten ratsukkojen treenisovellus

by - 7.8.19


Törmäsin sosiaalisessa mediassa itselleni tuntemattomaan sovellukseen nimeltä Equisense. Kommenttien perusteella tuumasin, että tässähän voisi olla ratkaisu iänikuiseen ratsastusongelmaan - mielikuvituksen puutteeseen. Jonkin verran sovellukseen ja sen sisältöön tutustuneena ajattelin kirjoittaa siitä pienen arvostelun. Jos siis tämän tyylisen appin lataaminen mietityttää, tässä minun mielipiteitäni Equisensestä!

Ilmainen sovellus on tarkoitettu Equisense Motion -sensoria käyttäville hevosihmisille, mutta sitä voi kyllä käyttää, vaikkei näitä treenilaitteita omistaisikaan. Sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta sekä iOS:lle että Androidille. Sitä ei ole ainakaan tällä hetkellä saatavilla suomen kielellä (enkä usko, että ihan heti tulisikaan), mutta vaikkei englanti taipuisikaan niin sujuvasti, sisällön ymmärtää hyvin pelkistä kuvistakin.

Sovelluksen etusivu ja sileän treenien näkymä

Equisense pitää sisällään yli 200 treeniä lähestulkoon joka lajiin ja tarpeeseen. Sovelluksessa pystyy rajaamaan tehtäviä erilaisten suodattimien avulla: hakua voi rajata koskemaan tiettyä lajia, työstettävää aihetta, tietyn tasoisia tehtäviä tai tiettyjä askellajeja. Leikitään, että etsinnässä olisi aloittelevalle ratsukolle sopiva sileän treeni, jossa aiheena on käynti-ravi-siirtymiset. Equisensellä on tällaiselle ratsukolle yksi käynti-ravi-siirtymisiä sisältävä treeni sekä kaksi helpon tason treeniohjelmaa, joissa riittää treenattavaa ainakin hetkeksi.

Iso plussa on, että treenejä löytyi myös ratsastajille. Neljän viikon mittainen treeniohjelma pyrkii parantamaan ratsastajan istuntaa ja vahvistamaan lihaksia. Olen kokeillut näitä treenejä pariin kertaan pelkästään lämmittelynä ja jatkanut sitten juoksulenkille tai tehnyt jotain muuta, mutta voin todeta, että nämä toimisivat kunnon treeninäkin ihan hyvin. Positiivista on lisäksi se, että sovelluksesta löytyy myös maasta käsin tehtäviä treenejä, ja esimerkiksi "Groundwork 101" -treeniohjelma antaa hyviä ideoita aloittelevalle (ja miksei kokeneemmallekin) maastakäsittelijälle. Itse olin yllättynyt siitä, että sovelluksen valikoimaan kuuluu useampi juoksutustreeni sekä venyttelyohjeita! Ratsukon kokonaisvaltainen harjoittelu on siis otettu huomioon, mikä on mahtava asia.

Hevosia voi lisätä sovellukseen useamman, joten treeni- ja hoitopäiväkirjaa on helppo pitää.
(Jimppa ei ole ranskanravuri, mutta se oli lähin vaihtoehto rotuvalikoimassa)

Equisense-treenisovelluksen plussat:

+ Monipuolinen valikoima harjoituksia hevoselle ja ratsastajalle
+ Treenien haku suodattimilla
+ Treenit ja toimenpiteet voi merkitä sovellukseen
+ Osassa treenejä mukana havainnollistava video

Miinukset puolestaan eivät haittaa käyttöä mitenkään järjettömästi, mutta niitäkin löytyy pari:

- Jos ei omista Equisensen Motion- tai Motion S -sensoria, ei saa kaikkea sovelluksesta irti
- Kaikissa treeneissä ei havainnollistavia videoita
- Välillä sovellus ei toimi kunnolla (esim. ei näytä kaikkia treenejä, kuvien lataus ei onnistu)

Mielestäni Equisense tarjoaa yllättävänkin hyvän valikoiman erilaisia harjoituksia erilaisiin tarpeisiin. Se ei tietenkään korvaa valmennuksissa tai ratsastustunneilla käymistä, sillä vaikka se poistaakin turhan "en tiedä, mitä tehdä" -humputtelun vaaran, se ei kuitenkaan osaa kertoa, mitä ratsastaja tekee oikein tai väärin. Mutta jos tehtävien keksiminen tuottaa vaikeuksia ja ratsastus menee usein päättömäksi kentällä pyörimiseksi, siinä Equisense osaa auttaa. Jos tästä valikoimasta ei löydy sopivaa harjoitusta itsenäiseen työskentelyyn, niin sitten ei löydy mistään!

Oletteko te kokeilleet Equisense-sovellusta? Jos ette vielä ole, niin suosittelen tsekkaamaan - ja jättämään samalla hyvästit harjoitusideoiden puutteelle!

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. Kuulostaapa kivalta ja sellaselta jota jaksais täytellä! Hyvin toteutettu postaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! 😊 Tää on kyllä kokeilun arvoinen sovellus ja vieläpä ilmainen, eli ei haittaa vaikka jäiskin käyttämättä. 😄

      Poista