Rungoton satula

by - 21.2.12

Pitkästä aikaa ehdin päivittelemään tätä blogipuolta. Nyt on pari päivää ollut aika mukavat talvituulahdukset ja lumipyryt, joten liikutuskaan ei ole oikein onnistunut. Yiritin tuossa päivä pari sitten käydä maastossa illalla, mutta tuuli meinasi heittää minut selästä, kaataa Jimpan ja herättää pelottavat kuuset eloon, joten kävin vain viereisellä hiekkatiellä käppäilemässä ja palasimme sitten hätäisesti peitsaten takaisin :D Jimppa ei ole innokas tuulihousulenkkeilijä. Se on enemmänkin innokas heinänsyöjä, kuten tuosta mahastakin voi päätellä. Sen siitä saa kun on vapaalla heinällä!

12.2. Sunnuntaina kävimme maneesissa rungottomalla satulalla. Olen joskus ratsastanut rungottomalla läpyskällä kun hoidin islanninhevosruunaa, mutta siihen ne kokemukset ovatkin jääneet. Tämä satula oli kuitenkin erilainen, Barefootin yksilö, jonka saimme lainaksi. Satula laittoi jalat parempaan asentoon kuin missä ne ovat tuolla meidän omalla satulalla yleensä ja vaikka siinä ei ollut polvitukia, olo ei ollut hassumpi! Tällä kertaa aikomuksena oli vain ottaa turhat energiat pois ja kokeilla raviohjelmaa uudemman kerran. Hiki tuli molemmille :D Jimppa laukkasi myös hyvin, eikä pukittanut kuin kerran ja sekin oli vain pieni potkaisu! Onneksi, sillä olisin varmaan lentänyt selästä kuin keihäs :D Raviohjelma meni vähän niin ja näin, Jimpan ravi oli hieman laiska, eikä se nostanut jalkojaan kunnolla. Oikeaan kierrokseen ruunalla tuntui olevan joku oma ongelmansa, ehkäpä poni tarvitsisi lisää venyttelyä!









Piti kokeilla istua "naistensatulassa"...


Tipahdin heti ensimmäisen askeleen jälkeen alas :D
Sen jälkeen olemme pitäytyneet pihalla ratsastamisessa. Viime viikonloppu meni Vanhoihin ja tuuliseen säähän, mutta onneksi nyt alkaa jo tuntumaan keväisemmältä talvelta! Maanantaina ja eilen ratsastin taas kerran tallipihalla. Eilen riimulla ja narulla, maanantaina satulalla ja suitsilla. Vaikka pihatiellä kolasikin traktori lunta, ei Jimppa kamalasti siitä välittänyt, paitsi aina välillä vähän säpsähti kun traktorista kuului omituinen ääni. Eilen se loikkasi yhtäkkiä sivulle kesken voltin ja oli aikeissa lähteä jotakin näkymätöntä karkuun, mutta tajusi kuitenkin pysähtyä heti pomppauksen jälkeen. Sen jälkeen se ei uskaltanut mennä siihen samaan paikkaan, joten kävin ratsastuksen jälkeen maasta käsin käyttämässä sitä siinä. Uskaltauduimme menemään kahden peräkärrynkin välistä, tosin Jimppa rynni aika kovalla vauhdilla väliköstä läpi :D Ehkä pitäisi aloittaa ahtaiden paikkojen tutkiminen jostain vähemmän ahtaasta ja pelottavasta.
Huomenna menen maastoon meillä monta kertaa opettajana olleen Riikan kanssa. Toivon mukaan sää on ennustuksen kaltainen eli hyvä eikä Jimppa saisi päähänsä olla hirrrmuisen säikky ja kilpailuviettinen :D Tänään tuli Horzen kuavsto ja löysin sieltä suloiset ratsastussukat, sellaiset pirteän raidalliset! Minulla on varmaan kaikissa ratsastussukissa jo jonkinmoinen reikä... Jimpalle pitäisi myös hankkia suojat, mutta en saa ikinä aikaiseksi niitä ostaa :D Pitäisi löytää kohtuuhinnalla hyvät ja kestävät suojat. Ja pitäisi päästä eroon noista arpajaisista voittamistani riimuista ja Jimpan mukana tulleesta sadeloimesta, joka on sille liian iso.

Lue myös nämä!

0 kommenttia