Mitäs me ollaan tehty?

by - 16.4.13

Heippa!

Nyt lumien sulaessa ei oikein innosta lähteä ratsastamaan minnekään. Joka puolella on märkää, ojat tulvivat ja täytyy olla tarkkana routakuoppien varalta. Koko viime viikon ja vähän ylikin Jimppa on ollut todella kevyellä liikunnalla. Kävimme kolme kertaa maastossa Jennan ja Nestorin kanssa, laukassa Jimppa alkoi yhtäkkiä pukittelemaan ja esitti yhdellä maastolenkillä jopa kolmen pukin sarjan. Kolme kertaa menin kentällä, kerran kaikki askellajit, toisella kertaa vain käyntiä ja ravia sivuohjilla ja viimeksi menin vain käynnissä. Kävin myös kerran toisen lämppäriruunan kanssa pienen lenkin maastossa, Jimppa sai mennä edellä ja vähän rauhoittaa toisen vauhtia. Otettiin pari pätkää ravia, mutta muuten mentiin käynnissä.

Tältä päivältä
Eilen oli tuulinen ja sateinen sää, ja hevoset olivat aika virtaisia. Jimppa säikkyi kaikkea jo tallipihassa, mutta päätin silti käydä vähän maastossa. Menimme käymään hiittisuoralla ottamassa pari kierrosta ravia ja kokeilin myös ottaa kaksi laukannostoa. Kaksi sen takia, että ensimmäisellä kerralla Jimppa heitti taas pienen pukkisarjan, mutta toisella kerralla nosti laukan nätimmin. Tallilla kokeilin sen selkää - ei mitenkään hirveän kova, mutta siinä jossain ristiselän kohdalla oli molemmilla puolilla jumia. Aiomme pyytää hierojan käymään pikimmiten, jotta saadaan tietää, mistä pukittelu voisi johtua. Satulan ei pitäisi olla syypää, mutta eihän sitä koskaan tiedä...


Tänään lähdin vetohevoseksi tallin uuden ratsun matkaan. Jimppa löntysteli kaikessa rauhassa eteenpäin, eikä paljoa kummastellut, vaikka toinen saikin välillä kauhukohtauksia. Kävimme tällä kertaa vähän pitemmällä lenkillä, olisikohan matkaa kertynyt 6-7 km. Hölkättiin melko rauhallista vauhtia suurin osa matkasta, en ottanut ollenkaan laukkaa (vaikka kotiin päin mennessä Jimppa yrittikin vaihtaa laukalle itse).

Loppuun vielä pieni video pienestä sukkavarkaasta:

Lue myös nämä!

2 kommenttia

  1. EIKÄ miten söpö sukkavaras!!:D en kestä, katon tota videota vaan uudelleen ja uudelleen!!!:D

    VastaaPoista