Juhannusliikuntaa

by - 23.6.13

Heippa ja hyvää juhannusta! (Vaikka se ehtikin jo mennä)

Loppuviikon kuulumiset tähän väliin. Laitan nämä nyt samalla tyylillä kuin viimeksikin, mutta vähän pitemmillä selittelyillä.

19.6. Pitempi maastolenkki ensin kierros raviradalla Jennan ja Nestorin seurana. Sitten sillan yli vasemmalle käännöspaikalle ja vähän matkaa siitä eteenpäin metsässä, kunnes puskista alkoi kuulumaan rasahduksia ja Jimppa teki stopin. Käännyttiin suosiolla takaisin ja otettiin vähän laukkaa pellon reunaa pitkin. Kotiin palattiin muutaman mutkan kautta, kun menimme sivuteille kävelemään siksi aikaa, että ravurit menisivät ohi. Matkaa kertyi n. 11,5 km, aikaa meni n. 1h 15 min, keskinopeus oli n. 10 km/h

20.6. Kevyt liikutus heti aamusta JoRan kentällä, ympyräyrityksiä ravissa ja pari laukannostoa. Jimppa ei suostunut taipumaan kovin hyvin kumpaankaan kierrokseen, etenkään oikeaan. Liikutuksen jälkeen veimme ruunan rokotettavaksi.

21.6. Täysi vapaa juhannuksen kunniaksi. En käynyt ollenkaan tallilla.

22.6. "Rauhallinen" juhannusmaasto käynnissä. Tuuli 7 m/s, tuntui enemmänkin 100 m/s... Kierrettiin kerran ravirata, jonka mainoskyltit heiluivat ja paukkuivat pelottavasti. Jimppa pelkäsi kaikkea lepattavaa ja teki muutaman kerran parin askeleen "nyt pakoon!" -laukkapyrähdyksiä siellä ja täällä. "Tuulitunnelissa", eli eräällä Jimpan mielestä kamalan pelottavalla tienpätkällä saatiin yhteinen sydänkohtaus, kun tien vieressä olevien kasojen takana oli tuulessa heiluva pelti... Aikaa kului 40 min n. 4,7 km matkalla.

Jimppa pääsi herkuttelemaan järkyttävän käyntimaaston jälkeen

Riimun oikea väri on musta...
Olen harjoitellut ennen ratsastusta myötäämistä ja taipumista maastakäsin, sekä lenkeillä ottanut välillä yhden ohjan pysäytyksiä. Jimppa ei vielä ymmärrä myötäystä selästä, mutta maasta se on alkanut tajuamaan idean jotenkuten :D Keskiviikkona on siis se toinen kurssipäivä, jolloin panostetaan enemmän ratsastukseen. Pääsemme Jimpan kanssa pyöröaitaukseen harjoittelemaan laukkaamista oikeaan kierrokseen, kun ruuna ei siihen suuntaan osaa laukata ollenkaan! Toivottavasti sääennuste kurssipäivälle muuttuisi ukkosesta ja sateesta vähän paremmaksi...

Lue myös nämä!

0 kommenttia