Jimppa on tainnut oppia jotain!

by - 18.7.13

Kuvat eiliseltä
Heippa!

12.7. perjantaina Jenna piti meille tunnin. Menimme kahden esteen innaria ravissa ja laukassa, ja Jimppa toimi todella kivasti! Se ei ottanut käyntiin tai pysähtynyt ennen estettä kertaakaan, mitä se on aina ennen tehnyt. Nyt se oikein imi esteelle ja hyppäsi paljon paremmin kuin aiemmin! Minäkin pysyin kyydissä, eikä kertaakaan tullut sellaista jättipomppua, joissa meinaan aina lentää kaulalle. :D Jimppa laukkasi hyvin ja jarrut toimivat moitteettomasti siitäkin huolimatta, että kentällä oli meidän kanssa kaksi muuta ratsukkoa. Molemmille jäi todella hyvä mieli, ja Jimppa nautti vaihtelusta liikuntaan! Se on selvästi opetellut itsenäisesti hyppäämään, sillä viime hyppykerrasta oli kulunut aikaa jo kauan.

Huomatkaa uusi huopa ;)

Seuraavana päivänä kävimme maastossa. Matkaa kertyi 7,2 km, ja se kului pääosin ravissa. Otettiin muutama laukannosto ja paluumatkalla harjoiteltiin rauhallista käyntiä, koska Jimpalla on aina laukan jälkeen vähän vauhti päällä.



14.7. otettiin rennosti. Maastakäsittelin kentällä, ja vaikka ötökät kiusasivat, Jimppa toimi lopulta hyvin. Aluksi harjoiteltiin irtona kävelyä kentällä ja pysähtymistä käskystä - hyvin meni! Poni pysähtyi nätisti kauemmaksi, eikä tullut heti luokse, mitä se yleensä on tehnyt. Lopuksi harjoiteltiin irtona takaosan väistämistä, mikä sujui sekin hyvin. Sen jälkeen Jimppa seurasi hienosti irti, eikä jäänyt edes syömään!

Pysähdys

Maanantaina lähdimme maastoon ja kiersimme 6,7 km lenkin. Opettelin istumista harjoitusravissa, sillä maastossa se on Jimpastakin vähän kivempaa. Kentällä se alkaa aina luimimaan ja vetää selkänsä vielä enemmän notkolle, jos istun ravissa alas kauaksi aikaa. Harjoittelimme myös laukannostoja äänellä. Jimppa sai ideasta nopeasti kiinni.


Tiistaina menimme hiittisuoralle harjoittelemaan siirtymisiä ja etenkin laukannostoja. Ennen sitä verkkailin hetken seuran kentällä ympyröillä ja kokeiltiin myös harjoitusravilla keskihalkaisijaa. Jimppa ei taaskaan tykännyt siitä, kun istuin alas raviin, mutta meni se kuitenkin paremmin kuin yleensä. Hiittisuoralla Jimppa heitti yhden protestipukin, mutta muuten laukat nousivat nätisti ja ravi-käynti-ravisiirtymisetkin sujuivat paljon paremmin kuin viimeksi.




Pysähdyksen valmistelu
Ja jarrua!
Eilen menimme melko kevyesti tallin kentällä kaikissa askellajeissa. Edellisen päivän siirtymisharjoitteluista oli hyötyä, sillä Jimppa reagoi paljon herkemmin pohkeisiin kuin aiemmin tällä kentällä. Yleensä raviakin on saanut pyytää ainakin puoli kierrosta, mutta nyt se nousi hetkessä! Otettiin laukasta pysähdyksiä niin, että lyhyen sivun keskeltä nostin laukan ja pitkällä sivulla otin pysähdyksen. Tuli sieltä melkein parit sliding stopitkin, joissa ratsastaja ei meinannut pysyä mukana ollenkaan! :D Muuten Jimppa otti todella hyvin laukasta seis, vaikka välillä ennen pysähdystä tuli askel ravia tai käyntiä. Yritin nostaa laukan oikeaankin kierrokseen, mutta se ei noussut kuin yhden askeleen verran kerrallaan. Kysyin sitten liikutuksen jälkeen tallinomistajalta, voisiko MSM-jauhe auttaa Jimpan takajalkoihin, jotka välillä ravissa saattavat lähteä alta. Hänen mukaansa MSM voisi hyvinkin auttaa, joten alamme syöttämään sitä ruunalle heti, kun saan jauhetta tilattua!

Laukannosto oikeaan ei näytä vielä kovin siistiltä!

Vasempaan nousee nätimmin :)


Jimppa on oppinut kulkemaan melko rennosti käynnissä, ja välillä se menee niin jo ravissakin. Tuntuu niin mahtavalta, kun huomaa hevosen oppineen jotain, vaikka ei ollakaan tarkoituksella treenattu oikein mitään!

Vähän kuvapäivittelyä myös koiran puolelta! Nita on kasvanut hirmuisesti, mutta yhtään se ei ole rauhoittunut :D


Lue myös nämä!

3 kommenttia

  1. Ai Jimpaltakin lähtee välillä jalat alta? Ku Awallakin välillä, ja just ravissa. Vois itekin kokeilla tota jauhetta. Saakohan agrista? :)) ja kiva postaus oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lähtee! Useemmin vähän reippaammassa ravissa ja maastossa, mutta joskus myös ihan kentälläkin. Kyllä pitäis saada Agristakin, mutta kuulemma Börjesiltä saa paljon halvemmalla :) Ja kiitti!

      Poista
    2. Joo :) Mä ostan tuolta agrista kun ei jaksa alkaa tilaamaan :D

      Poista