Liikutusmerkintöjä ja vihdoin uusi kypärä

by - 11.7.13

8.7.
Heippa!

Sateisten päivien jäljiltä tarhat ovat olleet erittäin mutaisia, joten tänäkin kesänä Jimppa on hukannut kengän aina parin viikon välein. Tallilla on varmaan käynyt näiden viikkojen aikana kaikki lähiseudun kengittäjät, kun joka toiselta hevoselta on jäänyt kenkä tarhaan. Onneksi aurinko on kuivattanut pahimmat mutavellit pois, ja hevosetkin ovat päässeet taas käymään laitumella!

On vierähtänyt taas hetki ilman kuulumisia, joten alla lyhyesti listattuna Jimpan viime aikojen liikkumiset:

28.6. Käynnissä kilometrin verran asvaltilla "asuinalueen" läpi, kentällä käynnissä vähän taivuttelua ympyröillä.
29.6. 6 km lenkki maastossa raviradan takaa ja lisäksi peltotie päästä päähän. Myös vähän laukkaa pellolla.
30.6. Lähemmäs 6 km lenkki, paljon reipasta ravia. Jimpalla irronnut vasemman etujalan kenkä tarhassa.
1.7. Oikean laukan harjoittelua maneesissa, välillä taipui käynnissä ja ravissakin ok. Käynnissä ymmärsi jo laskea päätään alas. Oikea laukka nousi (ja ilman pukkeja)! Lopuksi irtohypytettiin pari kertaa aurinkoportin ja korotetun puomin yli.
5.7. 2 km lenkki käyntiä ja ravia, saatiin uusi kenkä irronneen tilalle.
6.7. 3,5 km lenkki ravissa.
7.7. 8,5 km lenkki Nestorin ja Pastorin kanssa ajassa n. 1h. Pastori meni kärryillä edellä, ja Jimppa oli yli-innoissaan. Kotiin päin ei suostunut ravaamaan, vaan lähti aina laukalla - ja lujaa! Sai myös aikaiseksi muutaman pukin täydestä vauhdista, mutta muuten käyttäytyi suhteellisen hyvin.
8.7. 2 km kevyt lenkki.
9.7. 7,2 km maastolenkki kärryillä Ouluntielle päin. Jimppa oli aivan innoissaan ja halusi mennä täysillä koko ajan! Käynnissä muuttui kuitenkin heti oikeaksi laiskimukseksi, mutta ravissa taas syttyi :)
10.7. JoRan kentällä käyntityöskentelyä ja ravia sekä n. 3,5 km maastolenkki lisäksi. Jimpan selkä eilisestä ajosta aivan jumissa ja kipeä, ympyrät ja vähän reipasta laukkaa auttoivat vähän.


Jimppa vetää selkänsä aina jumiin, kun sillä käy ajamassa. Minulla on jo muutenkin ollut tarkoitus pyytää joku hevoshieroja käymään, ja nyt hieronnalle olisi ainakin tarvetta. Sen lisäksi olen alkanut pohtimaan Jimpalle kokeiltavaksi joko D- tai oliivikuolainta, jos jompikumpi niistä sopisi ruunalle.

Tilasin Hööksin alesta Jimpalle vihreän ratsastusloimen talvea ajatellen sekä itselleni uuden kypärän! Edellinen, uskollinen Haloriderini alkoi ikänsä puolesta olemaan jo sen verran vanha, että se ei välttämättä olisi enää auttanut pahemmassa onnettomuudessa ollenkaan, vaikka sille ei ole mitään vakavaa tänä aikana tapahtunut. Ostin siis Crystal CRW -kypärän, joka sopii päähäni täydellisesti ja on oikean kokoinen (entinen oli yhtä kokoa liian suuri) sekä miellyttää myös silmää ulkonäöllään.


Tein myös toisen löydön etsiessäni kaupasta uusia jalustinkumeja. Viime Englanninmatkalla ostin lentokentältä lukemiseksi mahtavan hevoslehden, ja nyt löysin samaisen lehden ihan täältä koto-Suomen lehtihyllystäkin! Se oli tietenkin pakko ostaa, koska viimeksikin lehti sisälsi hyviä vinkkejä ja juttuja. Ja onhan se kiva katsella myytäviä hevosia sekä maatiloja, jos sitä joskus olisi varaa sellaisiin... ;)

Lehti maksoi 7,90 €
Lauantaina meillä on suunnitelmissa mennä vähän hyppäämään pikkuesteitä, huomenna käydään varmaan taas maastossa ja tänään Jimpalla on vapaapäivä. :)

Lue myös nämä!

4 kommenttia

  1. Moi, olit linkannut blogisi blogiini ja esittelin blogisi tässä postauksessa: http://ablemajor.blogspot.fi/2013/07/linkattujen-blogien-parhaimmistoa.html :)

    VastaaPoista
  2. Ostin itekki tommosen kypärän Hööksin alesta, on kyllä huipun olonen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin on! Tosi mukava päässä ja kivannäköinen :)

      Poista