Maastoiluvideo

by - 2.11.13


Linkki videoon

Heippa!

Video eiliseltä maastolenkiltä (kuvattu puhelimella). Menin jo aikaisemmin päivällä ratsastamaan, jotta ehtisin valoisalla maastoon. Lähdimme Tölppälään päin rennon letkeää ravia, eikä Jimppa sanonut vastaan tulevista ravureista yhtään mitään, vaikka ne menivätkin ravilla ohi!

Harmi vain, että nämä ravurit kääntyivätkin ympäri ja lähtivät meidän perässä suoralle... Jimppa meni nätisti, kunnes takana tulevat alkoivat olla jo todella lähellä, ja silloin se hermostui. Käänsin ponin sitten heti pellolle, jotta ravurit pääsisivät juoksemaan ohi, ja jäimme siihen odottamaan, että ne kääntyisivät suoran päässä ympäri, niin ei tarvitsisi väistää niitä uudestaan.

Jimppa jaksoi katsella joutsenia ja kävellä rauhassa pellon reunaa siihen asti, että ensimmäiset kärryttelijät palasivat takaisin, ja sitten ruuna alkoi kuumumaan. Se oli ihan varma, että senkin kuului lähteä juoksemaan muiden mukana, ja minulla riitti käsiteltävää, kun poni steppasi ja yritti lähteä vauhdilla takaisin tielle...

Siitä se kuitenkin rauhoittui lopulta, kun jatkoimme matkaa suoran päähän ja ravuritkin katosivat näkyvistä. Takaisin päin laukkasimme suurimman osan suorasta, mutta sitä en turvallisuussyistä yrittänytkään kuvata. :D Jimpalla oli vauhti päällä ja se halusi niin kovasti vain laukata, että sain sen menemään todella hidasta laukkaa ilman, että poni tiputti raville. Matkaa kertyi 8 km ja aikaa meni 43 minuuttia (eli 11 km/h).

Tänäänkin olisi tarkoituksena lähteä maastoon, mutta taidan sijoittaa lenkin sellaiseen aikaan, milloin ravureita olisi vähän vähemmän liikenteessä, niin Jimpankin mielenrauha säilyisi. :D

Lue myös nämä!

0 kommenttia