Uutuuksia pakkaspäivänä

by - 19.1.14








Linkki videoon

Ostin Jimpalle juoksutusvyön. Vaikken ole mikään innokkain juoksutuksen ystävä, ajattelin niiden vähäistenkin kertojen hoituvan helpommin kunnon varustuksella. Eilen sitten päätin kokeilla vyötä ensimmäistä kertaa, kun pakkasta oli yli -20 astetta, eikä sen tähden houkuttanut lähteä maastoonkaan paleltumaan.

Samalla sain aikaiseksi kokeilla syntymäpäivälahjaksi saamaani uutta objektiivia (AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR). Olin jo pitkään haaveillut ja pohdiskellut uuden objektiivin ostamista, sillä tuolla vanhalla perusobjektiivilla hevoskuvaus osoittautui välillä hyvin haastavaksi - aina kun ei ollut mahdollisuutta kuvata lähietäisyydeltä. Tämän käyttöä (ja kameran yleensäkin) pitää vielä harjoitella, jotta siitä saisi puoliakaan irti, joten jospa nyt jaksaisin raahata kameraa mukanani vähän useammin. Tosin tällaisilla pakkasilla se on aika turhauttavaa, kun kylmyys imaisee mukaansa täyteen ladatun akun hetkessä. Eilenkään ei tarvinnut kuin napata kuva tai kaksi, ja akku hupeni viimeiseen pykälään, minkä takia kuvatkaan eivät ole ihan niin tarkkoja.


Juoksutus itsessään meni vähän niin ja näin. Kentän pohja oli joistain kohti epätasainen, joten ravissa Jimppa varoi jalkojaan ja yritti koko ajan pienentää ympyrää. En juoksuttanut kauaa, ehkä 15 minuuttia, ja kävin vaihtamassa Jimpalle naruriimun päähän. Teimme lopuksi temppuja, joita kamerani ei enää jaksanut kuvata, mutta ne sujuivat hyvin. Harjoittelimme myös maastakäsin asettumista pienellä ympyrällä, mikä tuotti hieman vaikeuksia, kun Jimppa ajatteli meidän tekevän porkkanavenytyksiä. Se esitteli tänään jo pari kertaa todella hyviä jalannostoja, joista voisi alkaa kehittämään espanjalaista käyntiä tai jotain muuta mukavaa!

P.S. Tein itselleni myös Instagram-tilin, jonne silloin tällöin lisäilen kuvia (enimmäkseen varmastikin Jimpasta). :)

Lue myös nämä!

4 kommenttia

  1. hyviä kuvia :) tykkään tosi paljon sun kirjotustyylistä, jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  2. Oi että, muutkin on saaneet kameralahjoja. Hyvät vermeet tekee kyllä touhusta aina kivempaa,oli sitten kysymys juoksutuksesta tai kuvaamisesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahja tuli kyllä tarpeeseen! Oon jo ehtinyt rakastua siihen, vaikken olekaan ehtinyt kuin pari kertaa kuvailemaan. :) Jep, kunnollisilla varusteilla työ sujuu paljon helpommin! :D

      Poista