Vetelästä vetreäksi!

by - 8.2.14

Eilen Jimppa pääsi hemmoteltavaksi, kun Kirsi Holmström tuli hieromaan ruunan. Vaikka tulin tallille epänormaalin aikaisin, Jimppa tuli heti portille vastaan katsomaan, mitä me nyt tehtäisiin. Tallissa se tajusi nopeasti, mikä oli homman nimi, ja alkoi nautiskellen nuokkumaan keskellä käytävää.

Jimppa ei ollut kauhean jumissa, mutta etenkin takaosasta löytyi kyllä kipeitäkin kohtia. Pitkä selkälihas oli aika kireä, ja oikea lapa oli myös vähän jumissa. Kipeimmät kohdat löytyivät takareidestä, joka oli polvenkin kohdalta kireänä. Olin kertonut hierojalle kipeän oloisista polvista, ja hän etsi mahdollista vikaa venyttämällä takapolvia. Jimppa ei reagoinut venytykseen mitenkään, ja hieroja sanoikin, että jos polvissa olisi jotain vikaa, ruuna olisi jo lähtenyt lentoon. Tietenkin niissä voi vielä olla jotain vikaa jossain syvemmällä, mitä hieroja ei pysty tarkistamaan, ja hän ehdottikin, että voisin kokeilla pliistrata polvet jollain laimealla pliisterillä. Jos polviin ilmestyisi rupea, sieltä löytyy jotain vikaa.

Suurimmat jumit


Poni tykkäsi hieronnasta ja rentoutui yllättävän nopeasti, vaikka aiemmin sillä on mennyt hetki päästä oikeaan mielentilaan. Se antoi todella hyvin venytellä jalat, ja kun hieronta oli ohi, se nojasi päätään ketjujen varaan silmät puoliummessa. :D Takaosan jumit johtuivat hierojan mukaan siitä, että Jimppa on alkanut käyttämään selän ja takapään lihaksia. Ihan niin kuin itsellekin tulee lihakset kipeiksi, jos aloittaa niitä yhtäkkiä treenaamaan. :)

Kirsi neuvoi muutama eri tavan hieroa ja venytellä itse Jimppaa ja sanoi, että takaosaan olisi hyvä saada lisää lihaksia, koska Jimpan takajalat ovat vähän heikot. Hän antoi ohjeeksi tehdä parinkymmenen askeleen reippaita peruutuksia vaikka vain maastakäsin, jotta Jimppa saisi takaosan paremmin alleen, sekä puomitehtäviä maastakäsin niin, että puomien välejä lyhennetään aina vähän kerrallaan, jotta hevonen joutuu miettimään, minne jalkansa laittaa, sekä nostamaan jalkojaan korkeammalle. Lopuksi puomeja voi nostaa joka toisesta päästä ylös, niin hevonen joutuu nostamaan jalkoja yhä korkeammalle. Kirsi ohjeisti myös ratsastaessa notkistamaan Jimppaa pienillä ympyröillä ja taivutteluilla sekä tekemällä pohkeenväistöjä hangessa, koska silloin ruunan täytyy vähän nostellakin niitä jalkojaan, eikä vain laahata mukana. :D

Hieronnasta jäi kaikille hyvä mieli, ja Jimppa oli oikein tyytyväisen näköinen! Se joi vettä oma-aloitteisesti automaatista, mutta annoin sille kuitenkin lämmintä vettä ämpäristäkin. Poni pääsi takaisin pihalle tarhaamaan fleecen ja ulkoloimen kanssa, ja se meni heti ensimmäiseksi piehtaroimaan. Ruunalla oli varmaan hyvin vetreä olo, sillä noustessaan takaisin ylös se veti hauskan kierrepotkun ja ravaili sekä laukkaili ympäriinsä! En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan, kuinka vetreältä se selkään tuntuu :)

Maastakäsin lenkillä 29.1.


Lue myös nämä!

0 kommenttia